Славни кошаркаш

Владе Дивац се огласио након што је дочекан звиждуцима у Загребу

  • Извор: АТВ
  • 09.09.2024. 16:57

Владе Дивац, члан кошаркашке „Куће славних“, огласио се након што га је публика у Загребу дочекала звиждуцима на меморијалној утакмици одиграној у част 60 година од рођења Дражена Петровића.

„Према сценарију уопште није требало ја да говорим, али водитељ ми је дао микрофон и нисам могао да одбијем“, рекао је некадашњи репрезентативац Југославије, а затим додао:

“Усредсредио сам се на људе са којима сам се лијепо дружио ових дана и прије свега породицу Петровић, јер је мени најважније да је сјећање на Дражена било импресивно“.

У тренутку када је публика почела да негодује због обраћања Влада Дивца, Ацо Петровић, Драженов брат, устао је са свог мјеста и затражио од људи на трибинама да престану са звиждуцима.

Дивцу дио хрватске јавности замјера то што је на Свјетском првенству 1990. у Аргентини, приликом славља играча и навијача Југославије због освајања златне медаље, навијачу који је утрчао у терен с хрватском заставом узео обиљежје и бацио на паркет.

Утакмици у Загребу присуствовали су бројни садашњи и бивши играчи и тренери из Србије, попут Вање Маринковића, Бобана Марјановића, Светислава Пешића, Жељка Обрадовића, Зорана Славнића, Предрага Даниловића, Зорана Савића, Дејана Бодироге, Жарка Паспаља, Срећка Јарића, Александра Џикића и Влада Ђуровића, преноси Данас.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.