Slavni košarkaš

Vlade Divac se oglasio nakon što je dočekan zvižducima u Zagrebu

  • Izvor: ATV
  • 09.09.2024. 16:57

Vlade Divac, član košarkaške „Kuće slavnih“, oglasio se nakon što ga je publika u Zagrebu dočekala zvižducima na memorijalnoj utakmici odigranoj u čast 60 godina od rođenja Dražena Petrovića.

„Prema scenariju uopšte nije trebalo ja da govorim, ali voditelj mi je dao mikrofon i nisam mogao da odbijem“, rekao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, a zatim dodao:

“Usredsredio sam se na ljude sa kojima sam se lijepo družio ovih dana i prije svega porodicu Petrović, jer je meni najvažnije da je sjećanje na Dražena bilo impresivno“.

U trenutku kada je publika počela da negoduje zbog obraćanja Vlada Divca, Aco Petrović, Draženov brat, ustao je sa svog mjesta i zatražio od ljudi na tribinama da prestanu sa zvižducima.

Divcu dio hrvatske javnosti zamjera to što je na Svjetskom prvenstvu 1990. u Argentini, prilikom slavlja igrača i navijača Jugoslavije zbog osvajanja zlatne medalje, navijaču koji je utrčao u teren s hrvatskom zastavom uzeo obilježje i bacio na parket.

Utakmici u Zagrebu prisustvovali su brojni sadašnji i bivši igrači i treneri iz Srbije, poput Vanje Marinkovića, Bobana Marjanovića, Svetislava Pešića, Željka Obradovića, Zorana Slavnića, Predraga Danilovića, Zorana Savića, Dejana Bodiroge, Žarka Paspalja, Srećka Jarića, Aleksandra Džikića i Vlada Đurovića, prenosi Danas.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.