Мајк Нори

Тренер Минесоте открио како је заустављен Јокић

  • Извор: Курир
  • 08.05.2024. 12:28

Минесота је у потпуности зауставила Николу Јокића и Денвер. Добила је оба меча у Колораду, има вођство од 2:0 у серији и има два дуела пред својим навијачима и прилику да "пометла" Нагетсе. Како је у томе успјела, шта је план игре? Тренери обично то не воле да откривају, али то овог пута није случај.

Мајк Нори, помоћни тренер Минесоте и асистент Криса Финча је до детаља открио тактику. Човјек који је некада био помоћник Мајкла Мелоуна у Денверу испричао је све о томе. Открио је како његова екипа зауставила актуелне шампионе. Стао је пред камере и на бијелој табли исписао три имена - Никола Јокић, Џамал Мареј, Мајкл Портер јуниор.

Кренуо је од Србина.

"Причаћемо о прилагођавања за серију са Денвером. Број једна је Јокић. Он је МВП и главни је за напад Нагетса. Имаш два избора, да ли ћеш да изабереш да он буде скорер и да поентира или да буде додавач. Ако треба да поентира, онда изабереш да му даш да ради оно што он у ствари не воли да ради, а то је да шутира много. Ако то одлучите, онда не смијете никако да га фаулирате и да му дате да изведе 12 до 14 слободних бацања и да и тако буде ефикасан", почео је Нори.

Наставио је у истом даху.

"Друга опција је да буде додавач. У том случају морате да га удвајате сваки пут када добије лопту и да терате друге да вас побједе. Знате да МВП Јокић може да вас побиједи. Могу ли остали то да ураде и да погађају. Не смијете да му дозволите да шутира оне шутеве које жели".

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)