Majk Nori

Trener Minesote otkrio kako je zaustavljen Jokić

  • Izvor: Kurir
  • 08.05.2024. 12:28

Minesota je u potpunosti zaustavila Nikolu Jokića i Denver. Dobila je oba meča u Koloradu, ima vođstvo od 2:0 u seriji i ima dva duela pred svojim navijačima i priliku da "pometla" Nagetse. Kako je u tome uspjela, šta je plan igre? Treneri obično to ne vole da otkrivaju, ali to ovog puta nije slučaj.

Majk Nori, pomoćni trener Minesote i asistent Krisa Finča je do detalja otkrio taktiku. Čovjek koji je nekada bio pomoćnik Majkla Melouna u Denveru ispričao je sve o tome. Otkrio je kako njegova ekipa zaustavila aktuelne šampione. Stao je pred kamere i na bijeloj tabli ispisao tri imena - Nikola Jokić, Džamal Marej, Majkl Porter junior.

Krenuo je od Srbina.

"Pričaćemo o prilagođavanja za seriju sa Denverom. Broj jedna je Jokić. On je MVP i glavni je za napad Nagetsa. Imaš dva izbora, da li ćeš da izabereš da on bude skorer i da poentira ili da bude dodavač. Ako treba da poentira, onda izabereš da mu daš da radi ono što on u stvari ne voli da radi, a to je da šutira mnogo. Ako to odlučite, onda ne smijete nikako da ga faulirate i da mu date da izvede 12 do 14 slobodnih bacanja i da i tako bude efikasan", počeo je Nori.

Nastavio je u istom dahu.

"Druga opcija je da bude dodavač. U tom slučaju morate da ga udvajate svaki put kada dobije loptu i da terate druge da vas pobjede. Znate da MVP Jokić može da vas pobijedi. Mogu li ostali to da urade i da pogađaju. Ne smijete da mu dozvolite da šutira one šuteve koje želi".

Pratite nas i putem Vibera