Пријатељски меч

Србија прегазила Јапан у Београду

  • Извор: Блиц
  • 21.07.2024. 21:48

Кошаркаши Србије прегазили су селекцију Јапана у Београду у оквиру припремног меча за Олимпијске игре.

Орлови су показали раскош у нападу, а славили су резултатом 119:100

Вратио се капитен Богдан Богдановић у ростер након што је пропустио претходна два меча, а на терену смо вид‌јели и Николу Јовића први пут.

Фуриозно је почела Србија која је већ на почетку поенима Огњена Добрића направила серију 7:0. Изузетно ефикасни били су Орлови у нападу, па су на крају четвртине имали предност 33:23.

Ништа од титуле послије двије године - Надал изгубио финале

Ништа од титуле послије двије године - Надал изгубио финале

Разгоропадили су се Орлови на старту друге четвртине. Бирали су разноврсна рјешења у нападу што им је често доносило лаке поене. Имали су +16 у једном тренутку изабраници Светислава Пешића, али је Јапан онда заиграо доста боље. Предвођени Хачимуром везали су неколико тројки и смањили предност Србије на 7 разлике, а на полувријеме се отишло резултатом 59:52 за Орлове.

Најбоље су изабраници Светислава Пешића одиграли 3. четвртину коју су добили 32:18. Наставио је Никола Јокић да доминира под кошем, а готово сви играчи који су играли дали су одређен допринос у нападу. Хачимура је рано добио 4. фаул што је додатно олакшало ситуацију Србији. Орлови су у посљедњу 4. ушли са 91:70.

Мијатовић: Модрићу је вријеме да се повуче

Мијатовић: Модрићу је вријеме да се повуче

Јасно је било да ће посљедњи период бити само одрађивање посла за Србију. Испробао је Пешић неке нове тактичке комбинације, а Орлови су на крају убједљиво славили са 119:100.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: