Prijateljski meč

Srbija pregazila Japan u Beogradu

  • Izvor: Blic
  • 21.07.2024. 21:48

Košarkaši Srbije pregazili su selekciju Japana u Beogradu u okviru pripremnog meča za Olimpijske igre.

Orlovi su pokazali raskoš u napadu, a slavili su rezultatom 119:100

Vratio se kapiten Bogdan Bogdanović u roster nakon što je propustio prethodna dva meča, a na terenu smo vid‌jeli i Nikolu Jovića prvi put.

Furiozno je počela Srbija koja je već na početku poenima Ognjena Dobrića napravila seriju 7:0. Izuzetno efikasni bili su Orlovi u napadu, pa su na kraju četvrtine imali prednost 33:23.

Ništa od titule poslije dvije godine - Nadal izgubio finale

Ništa od titule poslije dvije godine - Nadal izgubio finale

Razgoropadili su se Orlovi na startu druge četvrtine. Birali su raznovrsna rješenja u napadu što im je često donosilo lake poene. Imali su +16 u jednom trenutku izabranici Svetislava Pešića, ali je Japan onda zaigrao dosta bolje. Predvođeni Hačimurom vezali su nekoliko trojki i smanjili prednost Srbije na 7 razlike, a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 59:52 za Orlove.

Najbolje su izabranici Svetislava Pešića odigrali 3. četvrtinu koju su dobili 32:18. Nastavio je Nikola Jokić da dominira pod košem, a gotovo svi igrači koji su igrali dali su određen doprinos u napadu. Hačimura je rano dobio 4. faul što je dodatno olakšalo situaciju Srbiji. Orlovi su u posljednju 4. ušli sa 91:70.

Mijatović: Modriću je vrijeme da se povuče

Mijatović: Modriću je vrijeme da se povuče

Jasno je bilo da će posljednji period biti samo odrađivanje posla za Srbiju. Isprobao je Pešić neke nove taktičke kombinacije, a Orlovi su na kraju ubjedljivo slavili sa 119:100.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: