Utakmica karijere

Slovenac briljirao: Postigao 32 poena, šutirao 92,3 posto

  • Извор: Телеграф
  • 24.03.2022. 08:18

Dugo košarkaški parketi na Balkanu nisu vidjeli partiju kakvu je pružio večeras Blaž Mahkovic u dresu Heliosa protiv Pelistera u ABA 2 ligi.

Iskusni slovenački košarkaš bio je blizu da bude apsolutno perfektan, a uzgred je postigao nevjerovatna 32 poena i faktički je "dovukao" Sanse do pobjede protiv makedonske ekipe - 85:81.

Naime, Mahkovic je šutirao 6/7 za dva poena, 6/6 za tri poena i 2/2 sa linije penala, a na to je uhvatio sedam lopti i podelio je četiri lopte saigračima. Sve to kumovalo je indeksu od čak 45 poena, a na šutu iz igre imao je nevjerovatnih 92,3 %.

Helios je ovom pobjedom barem nakratko izbio na prvo mjesto na tabeli ABA 2 lige sa 9-3, ali već u petak tokom dana će sa te pozicije moći da ga "skinu" ili Borac iz Banjaluke ili MZT iz Skoplja koji su na skoru 9-2 i igraju međusobni duel.

U preostala dva meča današnjeg dana, Sutjeska je uspela da dođe do nevjerovatnog preokreta upravo protiv Borca iz Banjaluke i da slavi košem Tomaševića u posljednjem napadu sa 74:75 i tako je obezbijedila plasman u plej-of, dok je Podgorica dobila posljednjeplasirani Osijek sa 73:63.

(Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic)


Тагови: