Кошаркаш

Симанић: Значила ми је подршка из Српске, у Игокеи се осјећам као код куће

  • Извор: СРНА
  • 05.10.2024. 10:16

Кошаркаш Игокее Бориша Симанић рекао је за Срну да му је након повреде прошле године на Свјетском првенству, када је наступао за репрезентацију Србије, много значила подршка навијача из Републике Српске али и саиграча, те навео да није очекивао да ће овако брзо да се врати на терен с обзиром да му је непосредно након повреде пало самопоуздање.

"Та подршка ми је много помогла. Првих неколико дана нисам имао телефон код себе. Доктор ми је преносио да су играчи уз мене и да не бринем. Када сам видио поруке, послао сам им да сам добро да би могли опуштеније играти и да не размишљају много", рекао је Симанић у подкасту СРНЕ.

Он каже да повреда у Манили на Филипинима, на утакмици са Јужним Суданом, није дјеловала опасно док је боравио на терену, те да није очекивао да ће му након тог меча бити одстрањен бубрег.

"Дјеловало је као свака друга повреда. Осјетио сам снажан бол, међутим нисам слутио. Мислио сам да су ребра, да је нешто друго. Савио сам се, исправио сам се, видио сам да не пролази, тражио измјену и тако смо послије схватили. Почео је да пролази бол, међутим кад сам отишао у свлачионицу све ми је било јасно", рекао је Симанић.

Симанић је нагласио да му је било важно вратити се на терен и показати себи и другима да је спреман за наставак каријере, те подсјетио на позив Игокее, с којом је већ забиљежио три побједе у низу у АБА и Лиги шампиона.

"Одлично се осјећам. Искрено, нисам очекивао да ћу овако брзо да се вратим у форму. Мислио сам да ће то доста дуже да траје, да ћу бити несигуран, да нећу имати самопоуздања. Међутим, сигурно да ми је у томе помогла Игокеа. Дали су ми простора, бодрили ме, вратили ми самопоуздање, тако да иде све како треба", рекао је Симанић.

Говорећи о позиву из Лакташа, што му је први професионални ангажман након повреде у августу прошле године, Симанић је у подкасту Срне испричао да је услиједио у правом тренутку јер је након лоших вијести и вишемјесечног одсуства са терена, брзо ушао у форму и било је потребно да што прије изађе под обруч и врати самопоуздање.

"Тешко је било. Послије дуго времена нисам ништа радио, нисам смио да трчим. Било је стварно тешко прва два, три мјесеца. Углавном смо радили у теретани. Послије сам се прикључио припремама репрезентације. Они су отишли на Олимпијаду. Сада се осјећам одлично. Сада сам у пуној кондицији", каже Симанић.

Истиче да му је било тешко гледати како његови саиграчи из репрезентације Србије, без њега, путују у Париз на Олимпијске игре, али се нада да ће његов сан да заигра на Олимпијади бити остварен, с обзиром да има само 26 година.

"Тешко је било. Међутим, то се ове године није остварило. Надам се да ћу за четири године бити позван и да ћу остварити тај сан", истакао је Симанић.

Говорећи о клупском такмичењу, истиче да је било тешко очекивати да ће као дјечак, рођен у Љубовији, а одрастао у Братунцу, заиграти за највеће европске клубове, али и додаје да је наступ за Црвену Звезду био остварење његовог сна.

"Када сам имао 15 година дошла је понуда из Црвене звезде, а прије тога су стизале понуде од Барселоне, Реал Мадрида и Кахе Лаборал, данашње Басконије. Углавном, дошла је понуда од Звезде, ми смо породично навијачи Звезде и то је било то", истакао је Симанић.

Он је нагласио да је потребно много одрицања да би један спортиста дошао до професионалног уговора и да је таленат само почетна степеница, а у прилог наведеног говори и чињеница да је наш саговорник наступао за Црвену Звезду, ФМП, Мегу, Сарагосу и сада Игокеу.

"Мора да се ради, без тога ништа, али таленат је ту исто у неком проценту. Прије свега рад и то је кључ до успјеха", навео је Симанић.

Симанић је потписао уговор с Игокеом ове године на 12 мјесеци, али наглашава да му Лакташи и Бањалука одговарају у овом периоду.

"Чиста десетка. Бањалука је одличан град. Када дођеш из Београда овдје, осјећаш се стварно фантастично. Одмориш главу. Овдје је све мирно. Осјећам се као код куће, људи су стварно савршени. Не бих још нигдје ишао", закључио је Симанић. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 13:30 Тајне музеја

    '' Тајне музеја

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.