Легенда НБА лиге

Шакил О'Нил: САД неће освојити злато 2028, Србија и Хрватска би могле!

  • Извор: Б92
  • 26.09.2024. 12:58

Легенда НБА лиге Шакил О'Нил је у ексклузивном разговору за њемачки “Билд” изнио мишљење да је европска кошарка по квалитету достигла НБА лигу и да разлике које су некада постојале више нису толико изражене.

О'Нил сматра да европски тимови сада могу равноправно да се носе са најбољим екипама свијета.

"Гледао сам утакмице Свјетског првенства у Манили и нисам изненађен што је Њемачка савладала САД. Када сам ја играо ми смо били далеко испред Европе, али то се промијенило и стигли сте нас. Сигуран сам да репрезентација САД неће освојити злато на Олимпијским играма 2028. у Лос Анђелесу", рекао је он.

Посебно је истакао Србију као нацију која има потенцијал да направи велике ствари на предстојећим Олимпијским играма 2028. године у Лос Анђелесу.

Кошаркаш из Приштине одбио да се рукује са Радуљицом, погледајте реакцију српског кошаркаша

Кошаркаш из Приштине одбио да се рукује са Радуљицом, погледајте реакцију српског кошаркаша

"Леброн Џејмс више неће играти, вјероватно неће ни Кевин Дурент ни Стеф Кари. Не видим да ови који долазе могу да наставе њихову доминацију. Европске екипе су јако добре. Србија, Хрватска и Њемачка, сви они могу да освоје злато на Олимпијским играма 2028", поентирао је.

Подсјетимо, репрезентација Сједињених Америчких Држава славила је на недавним Олимпијским играма у Паризу, побједивши Француску у финалу.

Прије тога, у драматичном полуфиналу, Американци су се суочили са Србијом и једва успјели да извојевају побједу. Управо то полуфинале било је доказ колико је европска кошарка напредовала.

Пратите нас и путем Вибера