Legenda NBA lige

Šakil O'Nil: SAD neće osvojiti zlato 2028, Srbija i Hrvatska bi mogle!

  • Izvor: B92
  • 26.09.2024. 12:58

Legenda NBA lige Šakil O'Nil je u ekskluzivnom razgovoru za njemački “Bild” iznio mišljenje da je evropska košarka po kvalitetu dostigla NBA ligu i da razlike koje su nekada postojale više nisu toliko izražene.

O'Nil smatra da evropski timovi sada mogu ravnopravno da se nose sa najboljim ekipama svijeta.

"Gledao sam utakmice Svjetskog prvenstva u Manili i nisam iznenađen što je Njemačka savladala SAD. Kada sam ja igrao mi smo bili daleko ispred Еvrope, ali to se promijenilo i stigli ste nas. Siguran sam da reprezentacija SAD neće osvojiti zlato na Olimpijskim igrama 2028. u Los Anđelesu", rekao je on.

Posebno je istakao Srbiju kao naciju koja ima potencijal da napravi velike stvari na predstojećim Olimpijskim igrama 2028. godine u Los Anđelesu.

Košarkaš iz Prištine odbio da se rukuje sa Raduljicom, pogledajte reakciju srpskog košarkaša

Košarkaš iz Prištine odbio da se rukuje sa Raduljicom, pogledajte reakciju srpskog košarkaša

"Lebron Džejms više neće igrati, vjerovatno neće ni Kevin Durent ni Stef Kari. Ne vidim da ovi koji dolaze mogu da nastave njihovu dominaciju. Еvropske ekipe su jako dobre. Srbija, Hrvatska i Njemačka, svi oni mogu da osvoje zlato na Olimpijskim igrama 2028", poentirao je.

Podsjetimo, reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država slavila je na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu, pobjedivši Francusku u finalu.

Prije toga, u dramatičnom polufinalu, Amerikanci su se suočili sa Srbijom i jedva uspjeli da izvojevaju pobjedu. Upravo to polufinale bilo je dokaz koliko je evropska košarka napredovala.

Pratite nas i putem Vibera