Nikolić se oprostio od Borca

Poraz od Zlatibora ostavio Banjalučane bez finala

  • Извор: АТВ
  • 15.04.2022. 20:14

Porazom od Zlatibora 98:83 u polufinalu ABA 2 lige, košarkaši banjalučkog Borca ostali su bez šanse da se domognu najkvalitetnijeg regionalnog takmičenja. Utakmica u Skoplju bila je posljednja na klupi Borca za trenera Dragana Nikolića koji napušta klub. Od ranije je poznato da će ga naslijediti Zoran Kašćelan.

Zlatibor je vodio tokom cijelog susreta, u prvom poluvremenu stekao plus deset, ali se Banjalučani vraćaju finišu druge četvrtine i dolaze na posjed zaostatka. Otvaranje trećeg perioda pripada timu Strajina Nedovića koji je svih 40 minuta imao raspoložene pojedince. Prednjačio je Dušan Kutlešić, ali su veoma značajne bile minijature Nemanje Protića i Dimitrija Nikolića. Kada se priključio Filip Đuran, prednost Zlatibora je narasla i tu je utakmica bila gotova. Na kraju velikih plus 15 za tim koji je sve iznenadio sa dvije dobre partije u Skoplju. Kutlešić je junak sa 30 poena, osam skokova i sedam asistencija, Đuran je dao 21 poen, a Nikolić 20. Zlatibor je pogodio 15 trojki iz 30 pokušaja, imao je četiri skoka više i samo šest izgubljenih lopti.

Oslabljeni Borac nije mogao da izdrži ritam svih 40 minuta. Bez Koste Kondića gotovo kompletan teret pao je na Diante Boldvina, a još neki igrači su roviti odigrali turnir.

Borac je sjajno izgledao većim dijelom sezone, dugo bio neporažen i tek na posljednjem turniru u Širokom Brijegu je prepustio pol poziciju pred završnicu. Sve u svemu može da se ocijeni da je ovo bio dobar nastup u ABA 2 ligi, a sada je na treneru Kašćelanu da prije svega preuzme ekipu, a potom izvuče maksimum u Ligi BiH.

Zlatibor u finalu čeka boljeg iz duela Široki -MZT. 


Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.