Mundobasket

Pogledajte kako je Srbija samljela Litvaniju

  • Извор: Агенције
  • 05.09.2023. 16:56

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva, pošto je danas u Manili pobijedila selekciju Litvanije sa 87:68 (24:25, 25:13, 24:17, 14:13).

Srbija će u polufinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv boljeg iz duela Slovenije i Kanade.

Takođe, Srbija je ovom pobjedom sačuvala šanse da bude među dvije najbolje evropske ekipe i izbori plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Na ruku joj ide i pobjeda Amerike protiv Italije, te je sada potrebno još samo da Kanada pobijedi Sloveniju, ili, još bolje, da se Srbija plasira u finale.


Amerikanci razmontirali Italijane

Amerikanci razmontirali Italijane

Kapiten Bogdan Bogdanović je ubacio 21 poen i bio je najefikasniji u redovima Srbije, Filip Petrušev je dodao 17, Stefan Jović 11, Nikola Milutinov i Marko Gudurić su postigli po devet, a Aleksa Avramović i Nikola Jović po osam poena.

U timu Litvanije najbolji je bio Tadas Sedekerskis sa 14 poena, Rokas Jokubaitis je dodao 13, dok su Jonas Valančijunas i Ignas Brazdeikis utakmicu završili sa po 11 poena.


Kupci uhvatili lopova u marketu - jedan ga nokautirao

Kupci uhvatili lopova u marketu - jedan ga nokautirao

Briljirali su danas izabranici Svetislava Pešića od prve do posljednje sekunde utakmice, a najinteresantnije momente sa meča pogledajte u priloženom video snimku:



Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм