Селектор кошаркашке репрезентације Србије

Пешић потврдио лоше вијести: ''Рекао ми је - не могу!''

  • 19.06.2024. 16:29

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић потврдио је да Владимир Лучић неће играти за национални тим на предстојећим Олимпијским играма у Паризу.

Лучић је био на ширем списку селектора Пешића за Игре у Паризу.

"Лучић је, није то никаква ексклузива, није отказао, али је рекао да не може", изјавио је Пешић у подкасту "Код Луке и Кузме".

Јокић се појавио на терену у родном крају и заиграо баскет

Јокић се појавио на терену у родном крају и заиграо баскет

"И шта сада? Да ли и ја њему треба да кажем – мораш? Он каже: 'Па знам да морам, али не могу!'. Или прошле године, Никола Јокић, који је одиграо преко сто утакмица, рекао је: 'Ја хоћу, али ми тијело и глава не дозвољавају!'"

Игре ће бити одржане од 26. јула до 11. августа у Паризу.

"Када дођеш у репрезентацију, ти на себе преузимаш одговорност свог индивидуалног учинка. Друго, преузимаш одговорност према саиграчима, мораш да се добро припремиш, да би могао да испуниш сва очекивања својих другова из тима. И наравно, очекивања од тренера."

Зато, истиче селектор, није срамота рећи да ниси спреман.

"Ако ниси спреман то да изнесеш, кажеш – не могу. То раде најбољи играчи на свијету. То ради и Јокић, између осталих. Лучић је рекао: 'Једноставно, ја ћу да дођем, али то што ја желим од себе да дам за репрезентацију и што ти, тренеру, очекујеш од мене, да ја то дам, ја за то нисам спреман'", истакао је Пешић.

Србија се на Олимпијским играма налази у групи са Сједињеним Америчким Државама, Јужним Суданом и побједником квалификационог турнира у Порторику.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: