Selektor košarkaške reprezentacije Srbije

Pešić potvrdio loše vijesti: ''Rekao mi je - ne mogu!''

  • 19.06.2024. 16:29

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić potvrdio je da Vladimir Lučić neće igrati za nacionalni tim na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Lučić je bio na širem spisku selektora Pešića za Igre u Parizu.

"Lučić je, nije to nikakva ekskluziva, nije otkazao, ali je rekao da ne može", izjavio je Pešić u podkastu "Kod Luke i Kuzme".

Jokić se pojavio na terenu u rodnom kraju i zaigrao basket

Jokić se pojavio na terenu u rodnom kraju i zaigrao basket

"I šta sada? Da li i ja njemu treba da kažem – moraš? On kaže: 'Pa znam da moram, ali ne mogu!'. Ili prošle godine, Nikola Jokić, koji je odigrao preko sto utakmica, rekao je: 'Ja hoću, ali mi tijelo i glava ne dozvoljavaju!'"

Igre će biti održane od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

"Kada dođeš u reprezentaciju, ti na sebe preuzimaš odgovornost svog individualnog učinka. Drugo, preuzimaš odgovornost prema saigračima, moraš da se dobro pripremiš, da bi mogao da ispuniš sva očekivanja svojih drugova iz tima. I naravno, očekivanja od trenera."

Zato, ističe selektor, nije sramota reći da nisi spreman.

"Ako nisi spreman to da izneseš, kažeš – ne mogu. To rade najbolji igrači na svijetu. To radi i Jokić, između ostalih. Lučić je rekao: 'Jednostavno, ja ću da dođem, ali to što ja želim od sebe da dam za reprezentaciju i što ti, treneru, očekuješ od mene, da ja to dam, ja za to nisam spreman'", istakao je Pešić.

Srbija se na Olimpijskim igrama nalazi u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama, Južnim Sudanom i pobjednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku.

Pratite nas i putem Vibera