АБА лига

Партизан за доминацију, Звезда за освету

  • Извор: АТВ
  • 30.10.2023. 11:41

Кошаркаши Партизана и Црвене звезде састаће се вечерас у "вјечитом дербију" у оквиру петог кола АБА лиге.

Након побједе у четвртак "црно-бијели" покушаће да у кратком размаку још једном савладају највећег ривала, и тако већ на старту сезоне ставе до знања да су амбиције највише. Евентуални пораз закомпликовао би Партизану планове да дочека плеј-оф АБА лиге са првог мјеста.

Додатни проблеми су кадровске прилике, пошто Обрадовић не може да рачуна на повријеђене Кевина Пантера и Матеуша Понитку, док са друге стране Звезда поново неће моћи да се ослони на Немању Недовића, врло вјероватно и на Бранка Лазића.

"Прилично неуобичајена ситуација да одмах након евролигашког дербија играмо против Црвене звезде и у АБА лиги. Била је веома тешка та прва утакмица и очекујем да нас иста таква очекује и вечерас. Изузетну важност има утакмица. Оно што је за нас најважније, то је да у ситуацији у којој се налазимо са повредама, сви играчи који су у спремни и здрави, пруже свој максимум", рекао је тренер Партизана Жељко Обрадовић. 

Колега са супротне клупе, Јанис Сферопулос, могао је да има старт из снова у новом тиму. Међутим, његов тим је прокоцкао двоцифрену предност у четвртак. 

"По други пут у четири дана очекује нас утакмица са истом противником. Свјесни смо да нас очекује потпуно другачија утакмица од претходне. Из ње треба да извучемо закључке. Ово је АБА лига која нам је јако важна, даћемо све од себе јер нам је и ова утакмица јако важна", изјавио је Сферопулос. 

Утакмица у београдској арени на програму је у 20 часова. 

Пратите нас и путем Вибера