ABA liga

Partizan za dominaciju, Zvezda za osvetu

  • Izvor: ATV
  • 30.10.2023. 11:41

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sastaće se večeras u "vječitom derbiju" u okviru petog kola ABA lige.

Nakon pobjede u četvrtak "crno-bijeli" pokušaće da u kratkom razmaku još jednom savladaju najvećeg rivala, i tako već na startu sezone stave do znanja da su ambicije najviše. Еventualni poraz zakomplikovao bi Partizanu planove da dočeka plej-of ABA lige sa prvog mjesta.

Dodatni problemi su kadrovske prilike, pošto Obradović ne može da računa na povrijeđene Kevina Pantera i Mateuša Ponitku, dok sa druge strane Zvezda ponovo neće moći da se osloni na Nemanju Nedovića, vrlo vjerovatno i na Branka Lazića.

"Prilično neuobičajena situacija da odmah nakon evroligaškog derbija igramo protiv Crvene zvezde i u ABA ligi. Bila je veoma teška ta prva utakmica i očekujem da nas ista takva očekuje i večeras. Izuzetnu važnost ima utakmica. Ono što je za nas najvažnije, to je da u situaciji u kojoj se nalazimo sa povredama, svi igrači koji su u spremni i zdravi, pruže svoj maksimum", rekao je trener Partizana Željko Obradović. 

Kolega sa suprotne klupe, Janis Sferopulos, mogao je da ima start iz snova u novom timu. Međutim, njegov tim je prokockao dvocifrenu prednost u četvrtak. 

"Po drugi put u četiri dana očekuje nas utakmica sa istom protivnikom. Svjesni smo da nas očekuje potpuno drugačija utakmica od prethodne. Iz nje treba da izvučemo zaključke. Ovo je ABA liga koja nam je jako važna, daćemo sve od sebe jer nam je i ova utakmica jako važna", izjavio je Sferopulos. 

Utakmica u beogradskoj areni na programu je u 20 časova. 

Pratite nas i putem Vibera