Evroliga

Partizan dočekuje Anadolu Efes

  • Извор: Агенције
  • 16.12.2022. 12:22

Košarkaši Partizana večeras od 20 i 30 u 14. kolu Evrolige dočekuju Anadolu Efes u Štark areni.

U prethodnom kolu, "crno-bijeli" su izgubili od Asvela u gostima, dok je Efes kod kuće izgubio od Baskonije.

Serija od pet uzastopnih poraza Partizana, pa poraz od Cedevite u ABA ligi i na kraju poraz od Asvela u prošlom kolu Evrolige, upalili su alarme u klubu iz Humske.

Ekipa Ergina Atamana je u naletu, prije poraza od Baskonije vezali su pet pobjeda u najelitnijem košarkaškom takmičenju u Evropi.

Ovo je odlična prilika za Partizan da uhvati slamku spasa za nastavak sezone.

Svjesni su toga i igrači Partizana, znaju koliko im je potreban trijumf koja bi uticala na to da se vrati doza samopouzdanja.

"Efes je dvostruki prvak Evrope uzastopno u posljednje dvije godine. Sama ta činjenica govori o kvalitetu tima. Individualno, a ono što je još važnije timski. Imaju kreatora koji i te kako utiče na njihovu igru, prije svega Vasa Micić, Bobua i Vil Klajburn. Ne možemo da zaboravimo i ostale igrače, ali to su tri glavna kreatora i ono kako smo probali da pravimo utakmicu, to je da probamo da njihovu kreaciju smanjimo na minimum. Koliko ćemo uspjeti - vidjećemo, ali je poslije dugo vremena danas trening odbrane možda bio i najbolji u posljednjih ne znam koliko", rekao je trener Partizana Željko Obradović.