Lasov doktor

Pablo i dalje može da trenira

  • Извор: Агенције
  • 05.07.2022. 12:06

Real Madrid je u ponedjeljak objavio da završava dugogodišnju saradnju sa Pablom Lasom zbog njegovog zdravstvenog stanja i da je tim povodom konsultovao kardiologe i ostale doktore.

Ipak izgleda da uprava nije razgovarala sa stručnjakom koji je baš liječio trofejnog trenera.

Pablo Laso je u svojoj 11. sezoni na klupi Reala imao veoma neprijatnu situaciju opasnu po život. Krajem sezone je imao infarkt zbog koga je morao da prestane da vodi ekipu u završnici španskog prvenstva. Vremenom je stanje Pabla Lasa stabilizovano i on je u ponedjeljak pušten iz bolnice, a samo dva sata kasnije ostao je bez funkcije u Realu.

"Samo i isključivo zbog medicinskih razloga završavamo saradnju sa Pablom“, stoji u saopštenju Reala.

Funkciju je preuzeo Lasov pomoćnik Ćus Mateo, a među raznim spekulacijama bila je i ta da će se Laso vratiti 2023. godine na klupu kada njegovo zdravlje bude daleko bolje. Ipak Lasov kardiolog kaže da on tu trenutno ne vidi nikakav problem.

"On je u savršenom stanju da trenira bilo koji profesionalni tim od sada pa na dalje“, rekao je kardiolog Pabla Lasa za "Marku".

"Marka" piše da je Real razgovarao sa ljekarima i specijalistima o Lasovom stanju, ali da ni jedan od njih Pabla nije pregledao niti je imao rezultate bilo kog snimanja. Sve to sada podiže kontroverzu da li je Real Lasu već spremio otkaz s obzirom na to da su Madriđani i tokom sezone željeli da ga smijene. Laso je na svoju inicijativu odstranio tokom sezone dvojicu igrača iz tima, ali je ipak i imao rezultat. Real je igrao finale Evrolige, a Barselonu je čak i bez Lasa dobio i u polufinalu Fajnal fora i u finalu španskog prvenstva.


Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.