Кошарка

Огласили се из КЛС, Звезда је шампион Србије

  • Извор: АТВ
  • 06.06.2024. 07:08

Директор Кошаркашке лиге Србије Александар Грујин рекао је након прекида друге утакмице финалне серије плеј-офа између Партизана и Црвене звезде да су пропозиције сасвим јасне и да ће утакмица бити регистрована службеним резултатом 20:0, што значи да је Звезда шампион Србије.

Други меч финалне серије плеј-офа КЛС Суперлиге Србије између Партизана и Црвене звезде прекинут је у трећој дионици због увреда и погрдног скандирања навијача црно-бијелих. У тренутку прекида Партизан је водио са 57:45.

Играчи и стручни штаб Црвене звезде, као и судије, повукли су се са терена, све док није донета одлука да се се дворана испразни.

Кошаркаши Партизана и чланови стручног штаба, на челу са Жељком Обрадовићем, дуго су након прекида остали на терену, прије него што су поздравили навијаче и отишли у свлачионицу.

Сат и по времена након што је финале прекинуто, када су навијачи напустили трибине "Београдске арене", црвено-бијели су се изненада вратили на паркет, али се играчи Партизана, од којих су многи већ кренули кућама, нису појавили.

Судије су сачекале да истекне вријеме за поновно загријевање и послије 15 минута констатовале да домаћи нису на паркету, па је меч дефинитивно завршен.

Иако из КК Партизан тврде да су службени представници клуба од судија добили информацију о прекиду и наставку меча кроз 24 сата, директор Кошаркашке лиге Србије Александар Грујин каже да није било тако и најављује да ће меч бити регистрована службеним резултатом у корист црвено-бијелих.

- У оваквим ситуацијама први судија доноси све одлуке. Утакмица ће бити регистрована службеним резултатом 20:0 и Звезда је шампион - рекао је Грујин новинарима у Београдској арени.

Истакао је да се све информацију добијају од првог судије и делегата и да не зна зашто је званични спикер у хали на Новом Београду објавио да ће се утакмица наставити у четвртак.

- То није смјело да се деси на штету Партизана. Све вријеме сам био у комуникацији са делегатом. Све што је урађено, урађено је по пропозицијама такмичењима - истакао је Грујин и најавио да ће бити организована предаја трофеја Звезди.

Пратите нас и путем Вибера