Košarka

Oglasili se iz KLS, Zvezda je šampion Srbije

  • Izvor: ATV
  • 06.06.2024. 07:08

Direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin rekao je nakon prekida druge utakmice finalne serije plej-ofa između Partizana i Crvene zvezde da su propozicije sasvim jasne i da će utakmica biti registrovana službenim rezultatom 20:0, što znači da je Zvezda šampion Srbije.

Drugi meč finalne serije plej-ofa KLS Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde prekinut je u trećoj dionici zbog uvreda i pogrdnog skandiranja navijača crno-bijelih. U trenutku prekida Partizan je vodio sa 57:45.

Igrači i stručni štab Crvene zvezde, kao i sudije, povukli su se sa terena, sve dok nije doneta odluka da se se dvorana isprazni.

Košarkaši Partizana i članovi stručnog štaba, na čelu sa Željkom Obradovićem, dugo su nakon prekida ostali na terenu, prije nego što su pozdravili navijače i otišli u svlačionicu.

Sat i po vremena nakon što je finale prekinuto, kada su navijači napustili tribine "Beogradske arene", crveno-bijeli su se iznenada vratili na parket, ali se igrači Partizana, od kojih su mnogi već krenuli kućama, nisu pojavili.

Sudije su sačekale da istekne vrijeme za ponovno zagrijevanje i poslije 15 minuta konstatovale da domaći nisu na parketu, pa je meč definitivno završen.

Iako iz KK Partizan tvrde da su službeni predstavnici kluba od sudija dobili informaciju o prekidu i nastavku meča kroz 24 sata, direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin kaže da nije bilo tako i najavljuje da će meč biti registrovana službenim rezultatom u korist crveno-bijelih.

- U ovakvim situacijama prvi sudija donosi sve odluke. Utakmica će biti registrovana službenim rezultatom 20:0 i Zvezda je šampion - rekao je Grujin novinarima u Beogradskoj areni.

Istakao je da se sve informaciju dobijaju od prvog sudije i delegata i da ne zna zašto je zvanični spiker u hali na Novom Beogradu objavio da će se utakmica nastaviti u četvrtak.

- To nije smjelo da se desi na štetu Partizana. Sve vrijeme sam bio u komunikaciji sa delegatom. Sve što je urađeno, urađeno je po propozicijama takmičenjima - istakao je Grujin i najavio da će biti organizovana predaja trofeja Zvezdi.

Pratite nas i putem Vibera