NBA

Novi poraz Denvera, Jokić zamalo do novog tripl-dabla

  • Извор: Б92
  • 18.03.2023. 21:52

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Njujork Niksa u "Medison Skver Gardenu" rezultatom 116:110.

Prvoplasirani tim zapadne konferencije je tako upisao peti poraz u prethodnih šest utakmica.

Srpski centar Nikola Jokić bio je ponovo veoma zapažen u najpoznatijoj sportskoj dvorani na svijetu, ubacivši 24 poena, uz 10 skokova i osam asistencija.

Nije uspio da dođe do novog tripl-dabla, a i sam snosi odgovornost za ovaj poraz jer je imao čak šest izgubljenih lopti, od kojih nekoliko u ključnim momentima meča.

Denver je stigao do 24. poraza, uz 47 pobjeda, dok su Niksi sada na skoru 42-30.

Njujorčani su utakmicu otvorili na sjajan način, a prvi je "povukao" Džejlen Branson, najbolji igrač istočne konferencije u prethodnom mjesecu.

Za samo polovinu prve dionice je postigao 16 poena i bio protagonista dvocifrene razlike u korist Njujorka.

Defanzivni skok i, generalno, igra u odbrani Denveru je pravila velike problema i tu leži glavni razlog jer je domaći tim u jednom momentu imao +13.

Nikola Jokić je meč otvorio prilično tiho, imao šest poena u prvoj dionici, ali se u drugoj razigrao, ne toliko poenterski (13 poena u prvom poluvremenu), koliko majstorijom za 2+1, te sa par asistencija saigračima koje je pokrenuo u veliki preokret.

Denver je u samom finišu prvog poluvremena napravio seriju u kojoj se najviše istakao Džamal Marej sa tri trojke za 67:59.

Na poluvremenu je razlika iznosila 67:62, a odličan start trećeg kvartala (pet poena Jokića i trojka Portera) Denveru je donijelo +13.

Činilo se da meč ide ka mirnoj luci, ali domaći tim se nije saglasio sa tim. Krenula je serija 15:2 i Niksi su poveli sa 90:88.

Uzvratili su Jokić i Marej, vidjeli smo još nekoliko promjena rezultata, te se u posljednju četvrtinu ušlo sa poravnatim rezultatom – 91:91.

Posljednju dionicu je Njujork otvorio novom serijom 7:0, koju su prekinuli Jokić i Marej trojkom za 108:106.

Ali, poslije tajm-auta Toma Tibodoa, Niksi ponovo dolaze do preokreta preko Rendla, dok je Denver u potpunosti stao.

Ključan je bio promašaj Koldvel-Poula pri rezultatu 112:110, pošto je umjesto trojke, na drugoj strani Branson donio dva posjeda razlike.

Potom je nakon dva tajm-auta i Jokić dva puta promašio trojke, te je domaći tim ostvario veliku pobjedu.

Na kraju je najefikasniji igrač susreta bio Marej sa 25 poena, a Jokić je imao jedan manje.

U pobjedničkom taboru Branson je ubacio takođe 24, Ar-Džej Beret je imao 21, dok je Džulijus Rend stao na 20 poena, uz sedam skokova i četiri asistencija.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.