Александар Петровић

Легенда хрватске кошарке о Србији: Оно против Француза је била чиста моћ!

  • Извор: Курир
  • 13.07.2024. 11:57

Кошаркашка репрезентација Србије заблистала је у пријатељском мечу против Француске, а Никола Јокић доминирао је против Рудија Гобера, Виктора Вембањаме и Матијаса Лесора.

Французи нису могли да зауставе најбољег играча НБА лиге, па самим тим ни чету Светислава Пешића, што је и најјачи утисак са меча хрватског стручњака Александра Петровића.

Некадашњи кошаркаш, а сада селектор Бразила, остао је импресиониран партијом Србије у Француској. Игру Србије је описао је уз само једну ријеч, "моћ", иако је овај меч првенствено пратио јер ће његовом тиму Француска бити ривал на Олимпијским играма.

"Гледао сам пажљиво утакмицу Француска - Србија, јер су нам Французи први противници на ОИ, но утакмица је прије свега показала невјероватну моћ кошаркаша Србије", написао је селектор репрезентације Бразила, Аца Петровић.

Легендарни кошаркаш и брат покојног Дражена Петровића остао је импресиониран игром изабраника Светислава Пешића иако је ово била тек прва пријатељска утакмица коју је јавност могла да види.

Подсјећамо, Србија је Олимпијским играма у Паризу смјештена у групу са САД, Порториком и Јужним Суданом. Хрвати нису успјели да се пласирају на турнир јер је Грчка била боља у финалу квалификационог турнира и тако стигла у групу гдје су већ Аустралија, Канада и Шпанија.

Хрватски тренер Аца Петровић Бразил ће водити на мечевима у групи Б против Француске, Њемачке и Јапана - што многи карактеришу и као најлакшу групу на турниру који игра 12 репрезентација.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''''Серија: 1993 (16+)