Aleksandar Petrović

Legenda hrvatske košarke o Srbiji: Ono protiv Francuza je bila čista moć!

  • Izvor: Kurir
  • 13.07.2024. 11:57

Košarkaška reprezentacija Srbije zablistala je u prijateljskom meču protiv Francuske, a Nikola Jokić dominirao je protiv Rudija Gobera, Viktora Vembanjame i Matijasa Lesora.

Francuzi nisu mogli da zaustave najboljeg igrača NBA lige, pa samim tim ni četu Svetislava Pešića, što je i najjači utisak sa meča hrvatskog stručnjaka Aleksandra Petrovića.

Nekadašnji košarkaš, a sada selektor Brazila, ostao je impresioniran partijom Srbije u Francuskoj. Igru Srbije je opisao je uz samo jednu riječ, "moć", iako je ovaj meč prvenstveno pratio jer će njegovom timu Francuska biti rival na Olimpijskim igrama.

"Gledao sam pažljivo utakmicu Francuska - Srbija, jer su nam Francuzi prvi protivnici na OI, no utakmica je prije svega pokazala nevjerovatnu moć košarkaša Srbije", napisao je selektor reprezentacije Brazila, Aca Petrović.

Legendarni košarkaš i brat pokojnog Dražena Petrovića ostao je impresioniran igrom izabranika Svetislava Pešića iako je ovo bila tek prva prijateljska utakmica koju je javnost mogla da vidi.

Podsjećamo, Srbija je Olimpijskim igrama u Parizu smještena u grupu sa SAD, Portorikom i Južnim Sudanom. Hrvati nisu uspjeli da se plasiraju na turnir jer je Grčka bila bolja u finalu kvalifikacionog turnira i tako stigla u grupu gdje su već Australija, Kanada i Španija.

Hrvatski trener Aca Petrović Brazil će voditi na mečevima u grupi B protiv Francuske, Njemačke i Japana - što mnogi karakterišu i kao najlakšu grupu na turniru koji igra 12 reprezentacija.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.