Бивши селектор

КСС се огласио о Пешићу, открили када му истиче уговор

  • Извор: АТВ
  • 10.09.2024. 17:25

Кошаркашки Савез Србије се огласио поводом ситуације са Светиславом Пешићем, који од данас више није селеткор кошаркаша Србије.

"Селектор мушке 'А' репрезентације Србије, Светислав Кари Пешић ће по истеку важећег уговора, крајем септембра престати да обавља ту функцију. Седамдесетпетогодишњи тренер који је освојио медаље на свим великим такмичењима, Олимпијским играма, свјетским и европским првенствима, након три године у свом другом мандату на клупи националног тима наше земље, оставља својим насљедницима у аманет примјер преданог рада, добре припреме и добрих резултата.

У посљедње три сезоне, селектор Пешић је са репрезентацијом Србије освојио сребрну медаљу на Олимпијским играма у Паризу и сребро на Свјетском првенству у Манили, уз пласман у осмину финала на ЕуроБаскету 2022.

Пешић више није селектор Србије!

Пешић више није селектор Србије!

Претходно, Светислав Пешић је са репрезентацијом СР Југославије освајао златне медаље на ЕуроБаскету 2001. у Истанбулу и Свјетском првенству 2002. у Индијанаполису.

Насљеђе Светислава Пешића у српској, југословенској и свјетској кошарци, огледа се и кроз успјехе овог стручњака на клупском плану, као и успјехе са репрезентацијом Њемачке, односно млађим селекцијама СФР Југославије, са којом је освајао златне медаље у категоријама до 19 година (Свјетско првенство, Бормио 1987.), до 18 година (ЕуроБаскет, Аустрија 1986.) и до 16 година (ЕуроБаскет, Бугарска 1985.)

За све учињено за репрезентацију Србије, као и домаћу кошарку у глобалу, Кошаркашки савез Србије се захваљује Светиславу Пешићу и жели му пуно среће и радости у годинама пред њим.

Пешић за АТВ о подршци из Српске: Емотивније од Србије

Пешић за АТВ о подршци из Српске: Емотивније од Србије

Истовремено, КСС упућује захвалност доскорашњем директору репрезентације Србије Драгану Тарлаћу, који је послије три године уз српски национални тим, наставио каријеру спортског функционера у Њемачкој", пише у саопштењу КСС-а.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)