Bivši selektor

KSS se oglasio o Pešiću, otkrili kada mu ističe ugovor

  • Izvor: ATV
  • 10.09.2024. 17:25

Košarkaški Savez Srbije se oglasio povodom situacije sa Svetislavom Pešićem, koji od danas više nije seletkor košarkaša Srbije.

"Selektor muške 'A' reprezentacije Srbije, Svetislav Kari Pešić će po isteku važećeg ugovora, krajem septembra prestati da obavlja tu funkciju. Sedamdesetpetogodišnji trener koji je osvojio medalje na svim velikim takmičenjima, Olimpijskim igrama, svjetskim i evropskim prvenstvima, nakon tri godine u svom drugom mandatu na klupi nacionalnog tima naše zemlje, ostavlja svojim nasljednicima u amanet primjer predanog rada, dobre pripreme i dobrih rezultata.

U posljednje tri sezone, selektor Pešić je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i srebro na Svjetskom prvenstvu u Manili, uz plasman u osminu finala na ЕuroBasketu 2022.

Pešić više nije selektor Srbije!

Pešić više nije selektor Srbije!

Prethodno, Svetislav Pešić je sa reprezentacijom SR Jugoslavije osvajao zlatne medalje na ЕuroBasketu 2001. u Istanbulu i Svjetskom prvenstvu 2002. u Indijanapolisu.

Nasljeđe Svetislava Pešića u srpskoj, jugoslovenskoj i svjetskoj košarci, ogleda se i kroz uspjehe ovog stručnjaka na klupskom planu, kao i uspjehe sa reprezentacijom Njemačke, odnosno mlađim selekcijama SFR Jugoslavije, sa kojom je osvajao zlatne medalje u kategorijama do 19 godina (Svjetsko prvenstvo, Bormio 1987.), do 18 godina (ЕuroBasket, Austrija 1986.) i do 16 godina (ЕuroBasket, Bugarska 1985.)

Za sve učinjeno za reprezentaciju Srbije, kao i domaću košarku u globalu, Košarkaški savez Srbije se zahvaljuje Svetislavu Pešiću i želi mu puno sreće i radosti u godinama pred njim.

Pešić za ATV o podršci iz Srpske: Еmotivnije od Srbije

Pešić za ATV o podršci iz Srpske: Еmotivnije od Srbije

Istovremeno, KSS upućuje zahvalnost doskorašnjem direktoru reprezentacije Srbije Draganu Tarlaću, koji je poslije tri godine uz srpski nacionalni tim, nastavio karijeru sportskog funkcionera u Njemačkoj", piše u saopštenju KSS-a.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)