Стиже плеј

Карлик Џонс у Партизану, уговор на двије године!

  • 15.07.2024. 18:12

Карлик Џонс, репрезентативац Јужног Судана, иначе Американац који је рођен у Синсинатију, биће задужен за организацију игре Партизана у наредне двије сезоне. Договор је постигнут, чека се озваничење, а Партизан је успио да добије битку са Макабијем, који је такође желио екпслозивног плеја.

Џонс је професионалну каријеру започео је 2021. године у џи-лигашу Тексас Леџендсима, а потом је, уз симболичну минутажу, наступао и за Далас Мевериксе, Денвер Нагетсе и Чикаго Булсе.

У два наврата играо је и за Винди Сити Булсе у Џи лиги.

Укупно је за три НБА тима одиграо 79 минута. Претходну сезону одиграо је у Кини за Џеђанг Голден Булсе и просјечно биљежио 16,6 поена, 4,9 асистенција и 4,2 скока на 37 утакмица.

Подсјећања ради, Партизан је за сада озваничио три играча – Вању Маринковића, Ифеа Лундберга, Френка Нтиликину.

Уговор и то двогодишни је потписао Брендон Дејвис, а црно-бијели дрес ће задужути Тајрик Џонс (1+1), Стерлинг Браун (1+1).

Партизан интензивно ради на стварању тима, први пик је Вил Клајбурн, а веома близу Партизана су Исак Бонга, Ајзеја Мајк, Марио Накић и Аријан Лакић. Под уговором су Балша Копривица и Алекса Аврамовић када је екипа из прошле сезоне у питању, остали момци су напустили Партизан…

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: