Stiže plej

Karlik Džons u Partizanu, ugovor na dvije godine!

  • 15.07.2024. 18:12

Karlik Džons, reprezentativac Južnog Sudana, inače Amerikanac koji je rođen u Sinsinatiju, biće zadužen za organizaciju igre Partizana u naredne dvije sezone. Dogovor je postignut, čeka se ozvaničenje, a Partizan je uspio da dobije bitku sa Makabijem, koji je takođe želio ekpslozivnog pleja.

Džons je profesionalnu karijeru započeo je 2021. godine u dži-ligašu Teksas Ledžendsima, a potom je, uz simboličnu minutažu, nastupao i za Dalas Meverikse, Denver Nagetse i Čikago Bulse.

U dva navrata igrao je i za Vindi Siti Bulse u Dži ligi.

Ukupno je za tri NBA tima odigrao 79 minuta. Prethodnu sezonu odigrao je u Kini za Džeđang Golden Bulse i prosječno bilježio 16,6 poena, 4,9 asistencija i 4,2 skoka na 37 utakmica.

Podsjećanja radi, Partizan je za sada ozvaničio tri igrača – Vanju Marinkovića, Ifea Lundberga, Frenka Ntilikinu.

Ugovor i to dvogodišni je potpisao Brendon Dejvis, a crno-bijeli dres će zadužuti Tajrik Džons (1+1), Sterling Braun (1+1).

Partizan intenzivno radi na stvaranju tima, prvi pik je Vil Klajburn, a veoma blizu Partizana su Isak Bonga, Ajzeja Majk, Mario Nakić i Arijan Lakić. Pod ugovorom su Balša Koprivica i Aleksa Avramović kada je ekipa iz prošle sezone u pitanju, ostali momci su napustili Partizan…

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: