Амерички кошаркаш

Камински: Богдан ми је рекао да идем у Партизан

  • Извор: Б92
  • 24.09.2023. 11:36

Нови центар Партизана Френк Камински рекао је да се осјећа комфорно у "црно-бијелом" и да је Богдан Богдановић утицао на његов долазак у Београд.

"Мени је лако јер тим чини да је тако - ту су играчи који су овдје већ неколико сезона и помажу ми са свим питањима које имам. Игра је овдје другачија мало него у НБА, али и то учим како вријеме пролази. Добро је да припреме тако дуго трају, много је утакмица и човјек може рано да схвати неке ствари“, рекао је Камински за Еурохоопс и додао:

"Овдје се више игра физички, а ту су и разлике у правилима - нема дефанзивне три секунде, тако да је теже дати кош. Зато настојим да се више ослоним на тимске акције, да више размишљам у том смјеру. Ипак, кошарка је кошарка свуда“, изјавио је Камински. 

Камински каже да није много гледао Евролигу док је био у НБА.

"Имао сам саиграче који су ми говорили да је ниво висок. Богдан Богдановић, који ми је био саиграч у Хоксима прошле године, није пропуштао утакмицу. Претходних пет љета је увијек било интересовања из Европе, али када сам рекао Богдану за Партизан, само ми је рекао: ’Иди!’ Казао ми је све најбоље о тиму, тренеру, свима. Учинио је да се осјетим комфорним, тако да сам прихватио понуду“, закључује Камински.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм