Američki košarkaš

Kaminski: Bogdan mi je rekao da idem u Partizan

  • Izvor: B92
  • 24.09.2023. 11:36

Novi centar Partizana Frenk Kaminski rekao je da se osjeća komforno u "crno-bijelom" i da je Bogdan Bogdanović uticao na njegov dolazak u Beograd.

"Meni je lako jer tim čini da je tako - tu su igrači koji su ovdje već nekoliko sezona i pomažu mi sa svim pitanjima koje imam. Igra je ovdje drugačija malo nego u NBA, ali i to učim kako vrijeme prolazi. Dobro je da pripreme tako dugo traju, mnogo je utakmica i čovjek može rano da shvati neke stvari“, rekao je Kaminski za Еurohoops i dodao:

"Ovdje se više igra fizički, a tu su i razlike u pravilima - nema defanzivne tri sekunde, tako da je teže dati koš. Zato nastojim da se više oslonim na timske akcije, da više razmišljam u tom smjeru. Ipak, košarka je košarka svuda“, izjavio je Kaminski. 

Kaminski kaže da nije mnogo gledao Еvroligu dok je bio u NBA.

"Imao sam saigrače koji su mi govorili da je nivo visok. Bogdan Bogdanović, koji mi je bio saigrač u Hoksima prošle godine, nije propuštao utakmicu. Prethodnih pet ljeta je uvijek bilo interesovanja iz Еvrope, ali kada sam rekao Bogdanu za Partizan, samo mi je rekao: ’Idi!’ Kazao mi je sve najbolje o timu, treneru, svima. Učinio je da se osjetim komfornim, tako da sam prihvatio ponudu“, zaključuje Kaminski.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: