НБА

Јокић сјајан, Мареј поново кључан: Денвер елиминисао Лејкерсе

  • Извор: Б92
  • 30.04.2024. 07:14

Кошаркаши Денвер Нагетса побиједили су Лос Анђелес Лејкерсе 108:106 у петој утакмици прве рунде плеј-офа Запада!

Нагетси су побједом у "Бол арени" елиминисали Лос Анђелес Лејкерсе 4-1 у серији, а поново је кључан био Џамал Мареј.

Канађанин је на три секунде до краја постигао кош за 108:106! Лејкерси нису имали тајм-аут и за кратко вријеме нису успјели да поентирају.

Никола Јокић је такође био сјајан завршивши меч са 25 поена, 20 скокова и 9 асистенција, али и седам изгубљених лопти.

Јокићу на Видовдан 2015. прорекао судбину! Људи у шоку шта је написао, нико није знао

Јокићу на Видовдан 2015. прорекао судбину! Људи у шоку шта је написао, нико није знао

Јокић током првог полувремена није играо најбољу утакмицу, био је пасиван и имао је само осам поена, али је у другом показао зашто је најбољи играч на свету.

Такође, у завршници је постигао неколико важних кошева, али је онај најважнији припао Џамалу Мареју. Плеј Нагетса је имао 32 поена и седам асистенција, уз 13-28 из игре.

Одличан код Денвера био је Мајкл Портер јуниор са 26 поена, уз 8-12.

У пораженом тиму, Џејмс је постигао 30 поена, Ривс 19, а Дејвис 17, уз 15 скокова и четири асистенције.

Денвер Нагетси у другој рунди плеј-офа играће против Минесоте Тимбервулвс.

Прво полувријеме је било пуно успона и падова, али све у свему поново Нагетси нису били на нивоу током уводне две четвртине.

Други бацају микрофоне, а овако Јокић реагује кад изгуби!

Други бацају микрофоне, а овако Јокић реагује кад изгуби!

Играло се у серијама, екипе су се често смењивале у вођству, с тим што је завршница првог периода припала гостима из Лос Анђелеса који су у једном тренутку имали и +8, 43:51.

Јокић је био пасиван, Мареј промашивао лаке, а погађао тешке шутеве, те су Нагетси могли да буду задовољни са само -3, с обизром како су играли током 24 минута игре.

Јокић је на полувремену имао осам поена, 11 скокова и четири асистенције. На другој страни, Дејвис је постигао 16 поена, док је Џејмс имао 10 и седам асистенција.

Можда и кључни тренутак десио се почетком треће четвртине када је Дејвис повредио раме у дуелу са Портером. Од тог тренутку, па све до краја, АД је био у игри, али је видно било да је у боловима.

НБА лига покренула истрагу против Јокићевог брата

НБА лига покренула истрагу против Јокићевог брата

Повреда Дејвиса, који је у том тренутку имао 16, а меч завршио са 17 поена, утицала је доста на даљи развој, пошто су Лејкерси изгледали много боље са здравим Дејвисом.

Међутим, то је све спорт, кошарка и на крају је Денвер заслужено побиједио. Портер је био сјајан, Мареј оно његово - погађа тешке шутеве, машио лаке... А Јокић, иако је имао седам изгубљених лопти, у финишу је био веома важан за победу Денвер.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.