НБА

Историја: Леброн сада може у пензију, Лејкерси изабрали Бронија на драфту

  • Извор: Курир
  • 28.06.2024. 07:18

Лос Анђелес Лејкерси довели су у свој тим Бронија Џејмса (19), најстаријег сина свог најбољег играча, Леброна Џејмса (39)! Први стријелац НБА лиге у историји остварио је сан који годинама сања, да дочека свог насљедника у НБА лиги и да буду саиграчи.

Лебронов агент Рич Пол наводно је пријетио клубовима да не одаберу Бронија и упозоравао да ће у том случају одиграти сљедећу сезону у Аустралији. Лејкерси су дочекали свој ред и одабрали га као 55. "пика", када су иза њега остала још само три мјеста на драфту.

Требало би нагласити да овај потез Лејкерса не гарантује да ће отац и син заиграти сљедеће сезоне за славну франшизу из Лос Анђелеса, нити да ће Брони бити у тиму сљедеће сезоне, а ни да ће Леброн остати, јер сљедеће недјеље има могућност да постане слободан играч. Ипак, наравно да је сада сасвим могућа ситуација која се никад није догодила у историји НБА лиге, да отац и син заједно буду на терену.

Иако је троцифрени број играча који су слиједили пут својих очева и заиграли у НБА лиги, никад се није догодило да се сретну истовремено у лиги и у истом тиму, а најмањи размак између очевог пензионисања и доласка сина био је пет година. Све до овог љета, када је Брони званично постао члан тима свог оца, четвороструког НБА шампиона. Џејмс сениор ће сљедеће сезоне изједначити рекорд Винса Картера у броју одиграних НБА сезона, када буде почео своју 22. такмичарску годину у најјачој лиги свијета.

Брони Џејмс игра на позицији бека и са висином од 188 центиметара биће један од најнижих играча у лиги. Прошлу сезону провео је у на Универзитету Јужна Калифорнија и просјечно је постизао 4,8 поена уз 2,8 скокова и 2,1 асистенцију, а све је забринуо када се срушио на једној утакмици због проблема са срцем. Због тога га је конзилијум НБА љекара прегледао веома детаљно и утврдио да нема сметњи да започне каријеру у најјачој лиги свијета.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Револуција 1917 (Р)

    Револуција 1917 (Р)

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.