NBA

Istorija: Lebron sada može u penziju, Lejkersi izabrali Bronija na draftu

  • Izvor: Kurir
  • 28.06.2024. 07:18

Los Anđeles Lejkersi doveli su u svoj tim Bronija Džejmsa (19), najstarijeg sina svog najboljeg igrača, Lebrona Džejmsa (39)! Prvi strijelac NBA lige u istoriji ostvario je san koji godinama sanja, da dočeka svog nasljednika u NBA ligi i da budu saigrači.

Lebronov agent Rič Pol navodno je prijetio klubovima da ne odaberu Bronija i upozoravao da će u tom slučaju odigrati sljedeću sezonu u Australiji. Lejkersi su dočekali svoj red i odabrali ga kao 55. "pika", kada su iza njega ostala još samo tri mjesta na draftu.

Trebalo bi naglasiti da ovaj potez Lejkersa ne garantuje da će otac i sin zaigrati sljedeće sezone za slavnu franšizu iz Los Anđelesa, niti da će Broni biti u timu sljedeće sezone, a ni da će Lebron ostati, jer sljedeće nedjelje ima mogućnost da postane slobodan igrač. Ipak, naravno da je sada sasvim moguća situacija koja se nikad nije dogodila u istoriji NBA lige, da otac i sin zajedno budu na terenu.

Iako je trocifreni broj igrača koji su slijedili put svojih očeva i zaigrali u NBA ligi, nikad se nije dogodilo da se sretnu istovremeno u ligi i u istom timu, a najmanji razmak između očevog penzionisanja i dolaska sina bio je pet godina. Sve do ovog ljeta, kada je Broni zvanično postao član tima svog oca, četvorostrukog NBA šampiona. Džejms senior će sljedeće sezone izjednačiti rekord Vinsa Kartera u broju odigranih NBA sezona, kada bude počeo svoju 22. takmičarsku godinu u najjačoj ligi svijeta.

Broni Džejms igra na poziciji beka i sa visinom od 188 centimetara biće jedan od najnižih igrača u ligi. Prošlu sezonu proveo je u na Univerzitetu Južna Kalifornija i prosječno je postizao 4,8 poena uz 2,8 skokova i 2,1 asistenciju, a sve je zabrinuo kada se srušio na jednoj utakmici zbog problema sa srcem. Zbog toga ga je konzilijum NBA ljekara pregledao veoma detaljno i utvrdio da nema smetnji da započne karijeru u najjačoj ligi svijeta.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Revolucija 1917 (R)

    Revolucija 1917 (R)

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.