Пораз од Кливленда

Дончић и Далас у шоку: Примили тројку са више од пола терена у посљедњој секунди!

  • 28.02.2024. 09:08

На овим просторима некако када разговарамо о тројкама у посљедњој секунди за побједу, увијек се сјетимо легендарног Душана Кецмана и Партизана. А ту судбину су данас на својој кожи осјетили кошаркаши Далас Маверикса и Лука Дончић, који су примили кош са три четвртине терена за пораз од Кливленда у завршној секунди меча - 121:119.

Луда завршница донијела је пуно узбуђења, кош Маверикса за вођство, па онда општи хаос у Кливленду након што је Макс Штрус погодио шут каријере.

Дончић је одиграо утакмицу за памћење, постигао 45 поена, уз девет скокова и 14 асистенција од којих је посљедња била за поене Пи Џеја Вашингтона на 2,6 секунде до краја утакмице.

Далас је дошао до предности (119:118), али услиједио је потпуни шок. Штрус је узео лопту и погодио са више од пола терена.

Американац је постао апсолутни јунак Кавалирса, то је била његова укупно седма тројка, а пета у посљедњој дионици. Утакмицу је завршио са 21 поеном, Донован Мичел је имао 31, а Кливленд је стигао до учинка од 38 побједа и 19 пораза.

Далас је сада на учинку 33:25, а поред невјероватне партије Дончића, Кајри Ирвинг се истакао са 30 поена.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм