Капитен Србије

Богдан Богдановић о одласку Светислава Пешића: Ја му не вјерујем!

  • 16.09.2024. 19:42

Богдан Богдановић, капитен Србије у кошарци, изнио је многе занимљиве детаље из репрезентације.

Богдан Богдановић је претходне двије године предводио национални тим до сребрне медаље на Свјетском првенству и бронзе до Олимпијских игара.

ФИБА се поклонила Пешићу

ФИБА се поклонила Пешићу

- Шта се све издешавало у тих 5-6 дана, најљепша недјеља у мом животу - рекао је Богдановић у емисији "Око магазин" на РТС-у.

Меч против Америке

Шта је пресудило у мечу против Американаца, који су довели све најбоље што су имали?

- Та утакмица је готова одавно и немамо за чим да жалимо. Криво нам је свима што нисмо успјели да побиједимо, највише нама играчима и стручном штабу. Треба ту утакмицу гледати за будућност. Та бронза може да нам буде додатна мотивација и изграђивање културе у репрезентацији. Лично, ово је први пут да сам победио на крају такмичења, да смо освојили медаљу а да се нисмо враћали поражени. Та медаља ће нам доста помоћи да се домогнемо злата.

О слављу:

- И ми смо нормални људи, и ми волимо да се веселимо. Ту су биле наше породице и пријатељи, они су нам додатна мотивација. То све је изгледало природно.

Богдан Богдановић се скинуо и одушевио даме

Богдан Богдановић се скинуо и одушевио даме

Јокић и шале

Са Јокићем је Богдановић ишао на хиподром у Сомбор уочи Олимпијских игара.

- Ишао бих и да нисам био капитен. То је једно феноменално мјесто, подсјећа ме на крајеве гдје су наши родитељи одрастали. Мирно мјесто. Волим да упознајем начине живота других људи. Када сам видио колико мирних људи седе и прате трку, а тек Николу који зна све, постало ми је све занимљивије.

Је ли Никола занимљивији на терену или ван њега?

- Како коме. Он је увијек некако позитиван. Он је неко ко слуша, ћути пет минута, а онда баци неку шалу. Другачији је него на терену, као и сви ми. Добар је, слушао ме као капитена. Морамо и Милутинова да похвалимо. Он је био ту као капитен иза капитена. Он је одрађивао неке послове, помагао ми је доста.

О одласку Светислава Пешића

О Светиславу Пешићу и питању да ли остаје селектор.

- Ми смо у нашој групи већ коментарисали. Сви смо одреаговали са: "Ма...". Ја му не вјерујем. Мислим да ће остати. Знајући колико смо се приближили, колико смо времена улагали да направимо радну атмосферу, изградимо култ и побједнички менталитет који се тешко гради, а лако изгуби... Треба да пребацимо на Карија притисак. Надам се да ће све ићи у правцу да он остане.

Богдановић се опростио од Боре Ђорђевића уз стихове познате пјесме

Богдановић се опростио од Боре Ђорђевића уз стихове познате пјесме

О Партизану и Црвеној звезди

На питање, да ли прати свој бивши клуб Партизан, Богдановић је рекао.

- Немам толико времена да пратим због временске зоне. Пратим колико могу. Упућен сам у то шта је Партизан урадио, које је играче довео. Сезона тек треба да почне. Жељко Обрадовић је доста искусан тренер, вјерујем да ће он све послагати на своје мјесто.

Услиједило је питање о Црвеној звезди, за коју наступају његови саиграчи из репрезентације и бивши клупски саиграчи попут Калинића, Добрића, Недовића...

- То ће само да отежа Партизану. Они доносе искуство, већ су играли ту, знају како је играти у Србији, АБА лигу, Евролигу..

Пратите нас и путем Вибера