Kapiten Srbije

Bogdan Bogdanović o odlasku Svetislava Pešića: Ja mu ne vjerujem!

  • 16.09.2024. 19:42

Bogdan Bogdanović, kapiten Srbije u košarci, iznio je mnoge zanimljive detalje iz reprezentacije.

Bogdan Bogdanović je prethodne dvije godine predvodio nacionalni tim do srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu i bronze do Olimpijskih igara.

FIBA se poklonila Pešiću

FIBA se poklonila Pešiću

- Šta se sve izdešavalo u tih 5-6 dana, najljepša nedjelja u mom životu - rekao je Bogdanović u emisiji "Oko magazin" na RTS-u.

Meč protiv Amerike

Šta je presudilo u meču protiv Amerikanaca, koji su doveli sve najbolje što su imali?

- Ta utakmica je gotova odavno i nemamo za čim da žalimo. Krivo nam je svima što nismo uspjeli da pobijedimo, najviše nama igračima i stručnom štabu. Treba tu utakmicu gledati za budućnost. Ta bronza može da nam bude dodatna motivacija i izgrađivanje kulture u reprezentaciji. Lično, ovo je prvi put da sam pobedio na kraju takmičenja, da smo osvojili medalju a da se nismo vraćali poraženi. Ta medalja će nam dosta pomoći da se domognemo zlata.

O slavlju:

- I mi smo normalni ljudi, i mi volimo da se veselimo. Tu su bile naše porodice i prijatelji, oni su nam dodatna motivacija. To sve je izgledalo prirodno.

Bogdan Bogdanović se skinuo i oduševio dame

Bogdan Bogdanović se skinuo i oduševio dame

Jokić i šale

Sa Jokićem je Bogdanović išao na hipodrom u Sombor uoči Olimpijskih igara.

- Išao bih i da nisam bio kapiten. To je jedno fenomenalno mjesto, podsjeća me na krajeve gdje su naši roditelji odrastali. Mirno mjesto. Volim da upoznajem načine života drugih ljudi. Kada sam vidio koliko mirnih ljudi sede i prate trku, a tek Nikolu koji zna sve, postalo mi je sve zanimljivije.

Je li Nikola zanimljiviji na terenu ili van njega?

- Kako kome. On je uvijek nekako pozitivan. On je neko ko sluša, ćuti pet minuta, a onda baci neku šalu. Drugačiji je nego na terenu, kao i svi mi. Dobar je, slušao me kao kapitena. Moramo i Milutinova da pohvalimo. On je bio tu kao kapiten iza kapitena. On je odrađivao neke poslove, pomagao mi je dosta.

O odlasku Svetislava Pešića

O Svetislavu Pešiću i pitanju da li ostaje selektor.

- Mi smo u našoj grupi već komentarisali. Svi smo odreagovali sa: "Ma...". Ja mu ne vjerujem. Mislim da će ostati. Znajući koliko smo se približili, koliko smo vremena ulagali da napravimo radnu atmosferu, izgradimo kult i pobjednički mentalitet koji se teško gradi, a lako izgubi... Treba da prebacimo na Karija pritisak. Nadam se da će sve ići u pravcu da on ostane.

Bogdanović se oprostio od Bore Đorđevića uz stihove poznate pjesme

Bogdanović se oprostio od Bore Đorđevića uz stihove poznate pjesme

O Partizanu i Crvenoj zvezdi

Na pitanje, da li prati svoj bivši klub Partizan, Bogdanović je rekao.

- Nemam toliko vremena da pratim zbog vremenske zone. Pratim koliko mogu. Upućen sam u to šta je Partizan uradio, koje je igrače doveo. Sezona tek treba da počne. Željko Obradović je dosta iskusan trener, vjerujem da će on sve poslagati na svoje mjesto.

Uslijedilo je pitanje o Crvenoj zvezdi, za koju nastupaju njegovi saigrači iz reprezentacije i bivši klupski saigrači poput Kalinića, Dobrića, Nedovića...

- To će samo da oteža Partizanu. Oni donose iskustvo, već su igrali tu, znaju kako je igrati u Srbiji, ABA ligu, Еvroligu..

Pratite nas i putem Vibera