Роуз одлучио да заврши професионалну каријеру

Био је најмлађи МВП НБА лиге, повреде га уништиле, а сада иде у пензију!

  • 26.09.2024. 13:41

Дерик Роуз, чикашки феномен и једно од најпрепознатљивијих лица НБА лиге, одлучио је да заврши професионалну каријеру, затварајући тако једну од најузбудљивијих, али и најмалерознијих кошаркашких прича.

Ову информацију објавио је Шемс Чараниа, који је написао:

- Након 15 сезона у НБА лиги, Дерик Роуз се повлачи из кошарке. Роуз, најмлађи МВП у историји НБА, рекао је за Атлетик: "Сљедеће поглавље се односи на остваривање мојих снова и мој даљи раст"

Иначе, Роуз је рођен 4. октобра 1988. године у Чикагу, а од малих ногу показивао изузетан талент, инспирисан својим идолом, Мајклом Џорданом. Његова каријера почела је у средњој школи "Simeon Career Academy", гдје су га тренери и навијачи већ тада сматрали за будућу звезду.

Након успјешног студирања на Универзитету у Мемфису, Роуз је на НБА драфту 2008. године изабран као први пик од стране Чикаго Булса. У својој дебитантској сезони, освојио је титулу новајлије године и убрзо постао кључни играч тима. Његов узлет достигао је врхунац 2011. године када је проглашен најкориснијим играчем лиге, поставши тако најмлађи МВП у историји НБА. Његова брзина, атлетизам и способност да контролише игру учинили су га не само звијездом, већ и симболом наде за чикашку публику. Занимљиво, Роуз и Мајкл Џордан су једини играчи Чикаго Булса који су постали МВП НБА-лиге.

И Леброн Џејмс спустио капу највећем икад: Честитам брате!

И Леброн Џејмс спустио капу највећем икад: Честитам брате!

Међутим, Роузова каријера била је обиљежена бројним повредама, које су га често присиљавале на дужа одсуства са терена. Повреде кољена, бациле су сјенку на његов некадашњи сјај. Иако је показивао невјероватну отпорност, повратак није био онакав какав су навијачи прижељкивали, а његов тимски дух никада није изостао.

Током своје каријере, Роуз је играо за више екипа, укључујући Њујорк Никсе, Кливленд Кавалирсе, Минесоту Тимбервулвсе и Детроит Пистонс. У сваком тиму остављао је траг, али је његов повратак у Чикаго, гдје је све започео, био емотиван тренутак за њега и његове обожаваоце. Иако су повреде значајно утицале на његову каријеру, Роуз је остао упамћен као један од најталентованијих плејмејкера у историји лиге.

Леброн не штеди сина – поентирао преко њега, па га ''вријеђао''

Леброн не штеди сина – поентирао преко њега, па га ''вријеђао''

Оно што је сигурно, послије краја каријере, остаје његова прича, а она ће остати симбол борбе и страсти према кошарци.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: