Мохамед Дабоне

Барселона има чудо: 12 година и 208 центиметара

  • Извор: Мондо.рс
  • 11.12.2023. 15:43

Барселона има ново чудо од дјетета, клинца по имену Мохамед Дабоне који има само 12 година! Рођен је 2011. године и порјеклом је из Буркине Фасо, висок је 208 центиметара и играчи у његовој генерацији, па и они мало старији, имају огромне проблеме да га зауставе. Снимци његових потеза појавили су се на друштвеним мрежама и нико му не може ништа.

Додуше, навијачи су скептични, пошто има оних који тврде да "нема шансе да он има само 12 година". Било како било, већ га пореде са Виктором Вембањамом, новом младом звијездом НБА лиге и момком који већ у првој сезони оставља велики траг у најјачој лиги на свијету. Фанови Детроита су га већ "капарисали" на драфту 2031. године...


На недавном турниру који је организован у Мадриду, на ком су играли играчи до 15 година, Дабоне је добио МВП признање. У побједи против Реала постигао је 25 поена, уз 14 скокова и 6 блокада. На снимцима се види да није доминантан само у рекету, већ да умије да погоди и за три поена. Његове игре пратиће се са великом пажњом у будућности.

(Marca)

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм