Наношење тешких повреда

Жена из БиХ осуђена на три године због напада на бившег партнера

  • 02.07.2024. 22:12

Регионални суд у Салцбургу осудио је данас држављанку БиХ (43) на три године затвора због наношења тешких повреда ножем бившем партнеру који је једва преживио овај напад.

Она је добила само три године, јер је осуђена за наношење тешких повреда, а да јој се судило за покушај убиства, казна би била најмање 20 година.

Током суђења могло се чути да је тог дана она била са пријатељицом у стану када је њен бивши партнер дошао.

Наводно су заједно од 2010. године, али је њихова веза била више него турбулентна и често су раскидали. Она је признала да је тог дана пила алкохол и користила наркотике, али да нож није њен.

"Нисам жељела да га убијем. Само сам жељела да га застрашим, да оде јер сам жељела свој мир", рекла је она, додајући да је нож био његов.

Међутим, свједочење жртве је било сасвим другачије. Наиме, он тврди да су нормално причали, те да га је у једном моменту назвала мајка. Прихватио је позив и док је причао са мајком, она га је од‌једном избола по грудима, руци, уху.

"Само сам од‌једном видио да вади нож из мене", рекао је он.

Додаје да је побјегао из стана у оближњи паб гд‌је су му пријатељи помогли да дође до болнице. Он пориче да је нож био његов јер он једноставно не посједује такав нож.

У оптужници, која је написана на 13 страна, наводи се да је ријеч о жени која већ има шест осуђујућих пресуда. Она је са жртвом била у турбулентној вези посљедњих 14 година.

Поред свједока, инспектори су пронашли и гласовне поруке, које разоткривају оптужену, а које су набијене невјероватном мржњом: "Кунем се, избошћу га, убићу га!" – садржај је једне гласовне поруке коју је послала неколико седмица прије напада.

Сличну поруку је послала и дан након избадања.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм