Mediji pišu

Završena sva vještačenja u slučaju ubistva Danke Ilić!

  • Izvor: Kurir
  • 10.09.2024. 10:28

Istraga ubistva dvogodišnje djevojčice Danke Ilić i dalje je pod znakom pitanja, s obzirom na to da tijela djeteta nema, a poslije šest mjeseci od kada traje ova agonija, Više javno tužilaštvo u Zaječaru naložilo je nova vještačenja u sklopu istrage, koja su konačno završena, stoga istraga o misterioznom slučaju još uvijek traje, ali sve se bliže njenom kraju!

"Istraga protiv osumnjičenih Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića nije završena. Sva dostavljena vještačenja kamera se analiziraju i zahtijevaju vrijeme zbog svoje složenosti, kao i upoređivanje sa ostalim izvedenim dokazima radi utvrđivanja međusobne povezanosti dokaza“, rečeno je za Kurir iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru.

Istraga se, podsjeća Kurir, vodi protiv pomenute dvojice radnika JKP "Vodovod", Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50), a iako su određene radnje još uvijek u toku, Kurir otkriva naredne korake koje nadležno tužilaštvo preduzima u ovom slučaju.

"Vještačenja koja su naređena od strane nadležnog tužilaštva su zahtijevala određeno vrijeme, ticale su se tri kamere, koje su snimale period u vrijeme nestanka dvogodišnje djevojčice, a nalaze se na mjestima gdje su viđeni osumnjičeni. Sada su konačno završena i ta vještačenja i iz Beograda su stigli zvanični rezultati“, otkriva izvor. 

Umro partner olimpijke koja je preminula nakon što ju je polio benzinom i zapalio

Umro partner olimpijke koja je preminula nakon što ju je polio benzinom i zapalio

Izvor dodaje da iako su rezultati pristigli, tužilaštvo sada radi na upoređivanju međusobne povezanosti sa ostalim dokazima. 

"Dakle, upoređuje se sa iskazima svjedoka, baznim stanicama i prikupljenim materijalnim tragovima, odnosno onoga što je iznijeto iz kuća kako osumnjičenih, tako i iz doma gdje je Danka živjela sa roditeljima, potom sa tragovima uzetih sa lica mjesta i svemu što je do sada prikupljeno“, govori nezvanično izvor Kurira.

Podsjećanja radi, Srđan Janković (50) iz borskog sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot terete se da su 26. marta u Banjskom Polju službenim automobilom JKP "Vodovod", čiji su radnici, udarili djevojčicu Danku koja je izašla na put. Obojici je pritvor produžen do 26. septembra, kada inače, ističe šest mjeseci, što je rok za podizanje optužnice i rok njihovog ostanka u pritvoru.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.