Досије

Зашто је у Сарајеву све више кривичних дјела?

  • Извор: АТВ
  • 01.05.2024. 07:20

Као бомба одјекнула је вијест о хапшењу 23 особе. Међу њима и и високорангирани припадници ФУП-а, попут Мустафе Селимовића, шефа Специјалне полиције Федерације.

Сви они доводе се у везу са краљем дроге Едином Гачанином званог Тито који је ухапшен у Дубаију у операцији "Desert light".

Какве везе са њим имају припадници Управе полиције другог ентитета? Они се доводе у везу са набавком униформи за специјалне јединице, а према писањима медија, специјала је чувала Гачанина када је, прије неколико година, боравио у Сарајеву.

И оно што је можда изазвало и највише пажње у посљедње вријеме када је Гачанин у питању су његове везе са Елмедином Конаковићем, министром спољних послова у Савјету министара БиХ и лидером странке "Народ и правда".

Медији у другом ентитету су писали да се Конаковић састајао са Гачанином у Дубаију у марту 2021.

Конаковић на такве информације је само позвао да сви рада свој посао и упозорио уколико неко пакује у овој причи неће се добро провести.

Сва ова хапшења додала су уље на ватру када је ријеч о стању безбједности у Сарајеву. Они који треба да заштите грађане приведени су.

Баш након што догађаји из Сарајева пуне црну хронику. Само нека од њих су рањавање малољетника у Сарајеву. Масовна туча на Башчаршији, проналазак беживотних тијела мајке и дјетета...

Јасно говоре да је у Сарајеву нарушена безбједносна ситуација и да Сарајлије имају разлога за бригу. Дио црне хронике чине и све чешће саобраћајне незгоде које су продукт несавјесне вожње и уличних трка.

МУП Кантона Сарајево предузима све мјере и радње због одржавања повољне безбједносне ситуације.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.