Драма у Сплиту

Возач аутобуса из БиХ брутално претукао партнерку: Од удараца ногом у стомак дјевојка прокрварила

  • Извор: Аваз
  • 24.07.2024. 17:42

Возач аутобуса компаније из Сарајева Е. П. (39), у сриједу, 17. јула, на Аутобуској станици у Сплиту брутално је претукао Е. Т. (28) из Сарајева с којом је био у интимној вези.

Тјерао је из возила

Због овог напада интервенисала је и полиција, те је мушкарац већ другог дана, 18. јула, изведен пред судију за прекршаје у Сплиту, који му је изрекао условну казну од 30 дана затвора под условом да у року од 12 мјесеци не почини ново кривично дјело.

Према документима које је „Авазу“ уступила нападнута дјевојка, која у Сплиту тренутно ради, брутални напад десио се у аутобусу, 17. јула, у 20:50 сати, када ју је прво вербално напао, тјерајући је да изађе из возила.

Псовао јој је и вријеђао је пред својим пријатељем, говорећи јој погрдне ријечи.

Након што му се обратила, говорећи: „Шта је с тобом“, он ју је ухватио за рамена и одгурујући је псовао јој мајку. Потом ју је, како је наведено у пресуди Прекршајној суда у Сплиту, ухватио за косу, повлачио је и десном руком ударио по врату.

Усљед ударца дјевојка је пала на сједиште, а возач јој је сјео на трбух, након чега се дигао и поново је почео тући, ударивши је опет по врату, послије чега је она пала на под аутобуса, а он ју је онда ногом ударао по стомаку.

Дјевојка се домогла мобитела да позове полицију, а он јој га је покушао отети, поново је ударајући објема рукама по врату.

Више повреда

Због удараца ногом дјевојка је задобила обилно матерично крварење, површинске повреде на врату, трбуху, доњем дијелу леђа и здјелице, те контузије на леђима. На себи је имала видљиве повреде на надлактицама, лијевој наткољеници и огреботине по лијевој шаци, наведено је у лијечничком налазу Дома здравља у Сплиту.

Судија је утврдио да је возач починио насиље из члана 10. Закона о заштити од насиља у породици, те му је изрекао споменуту казну.

Није дисциплински кажњен

Нападнута дјевојка је казала да, и поред свега, компанија у којој ради Е. П. није дисциплински казнила возача. Навела је и да је возач, иако му се у документима као мјесто становања спомиње Сарајево, тренутно настањен у Какњу.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''''Серија: 1993 (16+)