Drama u Splitu

Vozač autobusa iz BiH brutalno pretukao partnerku: Od udaraca nogom u stomak djevojka prokrvarila

  • Izvor: Avaz
  • 24.07.2024. 17:42

Vozač autobusa kompanije iz Sarajeva Е. P. (39), u srijedu, 17. jula, na Autobuskoj stanici u Splitu brutalno je pretukao Е. T. (28) iz Sarajeva s kojom je bio u intimnoj vezi.

Tjerao je iz vozila

Zbog ovog napada intervenisala je i policija, te je muškarac već drugog dana, 18. jula, izveden pred sudiju za prekršaje u Splitu, koji mu je izrekao uslovnu kaznu od 30 dana zatvora pod uslovom da u roku od 12 mjeseci ne počini novo krivično djelo.

Prema dokumentima koje je „Avazu“ ustupila napadnuta djevojka, koja u Splitu trenutno radi, brutalni napad desio se u autobusu, 17. jula, u 20:50 sati, kada ju je prvo verbalno napao, tjerajući je da izađe iz vozila.

Psovao joj je i vrijeđao je pred svojim prijateljem, govoreći joj pogrdne riječi.

Nakon što mu se obratila, govoreći: „Šta je s tobom“, on ju je uhvatio za ramena i odgurujući je psovao joj majku. Potom ju je, kako je navedeno u presudi Prekršajnoj suda u Splitu, uhvatio za kosu, povlačio je i desnom rukom udario po vratu.

Usljed udarca djevojka je pala na sjedište, a vozač joj je sjeo na trbuh, nakon čega se digao i ponovo je počeo tući, udarivši je opet po vratu, poslije čega je ona pala na pod autobusa, a on ju je onda nogom udarao po stomaku.

Djevojka se domogla mobitela da pozove policiju, a on joj ga je pokušao oteti, ponovo je udarajući objema rukama po vratu.

Više povreda

Zbog udaraca nogom djevojka je zadobila obilno materično krvarenje, površinske povrede na vratu, trbuhu, donjem dijelu leđa i zdjelice, te kontuzije na leđima. Na sebi je imala vidljive povrede na nadlakticama, lijevoj natkoljenici i ogrebotine po lijevoj šaci, navedeno je u liječničkom nalazu Doma zdravlja u Splitu.

Sudija je utvrdio da je vozač počinio nasilje iz člana 10. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, te mu je izrekao spomenutu kaznu.

Nije disciplinski kažnjen

Napadnuta djevojka je kazala da, i pored svega, kompanija u kojoj radi Е. P. nije disciplinski kaznila vozača. Navela je i da je vozač, iako mu se u dokumentima kao mjesto stanovanja spominje Sarajevo, trenutno nastanjen u Kaknju.  

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Od jutra do sutra (12+)

    'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)