Акција ”Army”

Војник ОС БиХ ухапшен са килом ”спида”, током акције се закључао у ауто и нудио мито

Инес Захировић (26) из Добоја, припадник Оружаних снага БиХ, ухапшен је у акцији ”Army" због сумње да се бавио трговином дроге, а у претресу куће коју је користио полиција је пронашла и заплијенила килограм синтетичке дроге ”спид”.

Овај војник, који је запослен у касарни ”Здравко Челар” у Дервенти ухапшен је рано јутрос у својој кући. Како сазнаје АТВ полицајци су га затекли у дворишту и чим их је видио војник се закључао у аутомобил и одбијао је да изађе. Када је коначно изашао из возила одбијао је да поступи по наређењу полицајаца те је кренуо да се с њима нагурава, при чему је некима нанио лакше повреде. 

Колико је био упоран у намјери да избјегне хапшење свједочи и чињеница да је полицајцима нудио велике износе новца како би га пустили и ”прогледали му кроз прсте”, али му је и то стављено на терет.

У ПУ Добој наводе да је И.З. ухапшен у акцији ”Army" због сумње да је починио кривична дјела неовлаштена производња и промет дроге, спречавање службеног лица у вршњу службене радње и давање мита.

”По наредби Основног суда у Добоју извршен је претрес осумњиченог као и објеката које користи при чему је пронађен и одузет 41 пакетић и врећица са садржајем бијелог прашка налик ”спиду”, укупне тежине 1,015 килограма. Пронађена је и дигитална вага за прецизно мјерење, те новац у износу од 1.928 марака, као и други предмети”, саопштено је из ПУ Добој.

Додају да је приликом хапшења осумњичени пружао активан отпор, при чему су полицајци задобили тјелесне повреде.

”Осумњичени је полицијским службеницима нудио новац да пропусте радњу који су били дужни да изврше”, наводи се у саопштењу.

Послије криминалистичке обраде осумњичени Инес Захировић биће предат у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Добоју уз извјештај о почињеним кривичним дјелима, док ће Републичком јавном тужилаштву бити достављен извјештај за давање мита.


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.