Akcija ”Army”

Vojnik OS BiH uhapšen sa kilom ”spida”, tokom akcije se zaključao u auto i nudio mito

Ines Zahirović (26) iz Doboja, pripadnik Oružanih snaga BiH, uhapšen je u akciji ”Army" zbog sumnje da se bavio trgovinom droge, a u pretresu kuće koju je koristio policija je pronašla i zaplijenila kilogram sintetičke droge ”spid”.

Ovaj vojnik, koji je zaposlen u kasarni ”Zdravko Čelar” u Derventi uhapšen je rano jutros u svojoj kući. Kako saznaje ATV policajci su ga zatekli u dvorištu i čim ih je vidio vojnik se zaključao u automobil i odbijao je da izađe. Kada je konačno izašao iz vozila odbijao je da postupi po naređenju policajaca te je krenuo da se s njima nagurava, pri čemu je nekima nanio lakše povrede. 

Koliko je bio uporan u namjeri da izbjegne hapšenje svjedoči i činjenica da je policajcima nudio velike iznose novca kako bi ga pustili i ”progledali mu kroz prste”, ali mu je i to stavljeno na teret.

U PU Doboj navode da je I.Z. uhapšen u akciji ”Army" zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, sprečavanje službenog lica u vršnju službene radnje i davanje mita.

”Po naredbi Osnovnog suda u Doboju izvršen je pretres osumnjičenog kao i objekata koje koristi pri čemu je pronađen i oduzet 41 paketić i vrećica sa sadržajem bijelog praška nalik ”spidu”, ukupne težine 1,015 kilograma. Pronađena je i digitalna vaga za precizno mjerenje, te novac u iznosu od 1.928 maraka, kao i drugi predmeti”, saopšteno je iz PU Doboj.

Dodaju da je prilikom hapšenja osumnjičeni pružao aktivan otpor, pri čemu su policajci zadobili tjelesne povrede.

”Osumnjičeni je policijskim službenicima nudio novac da propuste radnju koji su bili dužni da izvrše”, navodi se u saopštenju.

Poslije kriminalističke obrade osumnjičeni Ines Zahirović biće predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, dok će Republičkom javnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj za davanje mita.


Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.