Мета 2

Велика акција полиције у БиХ од ране зоре

  • Извор: Агенције
  • 07.03.2024. 08:40

Полицијски тимови Управе полиције МУП-а ЗДК, врше претресе на 9 локација на подручју Града Зеница, те једне локације на подручју Источног Сарајева у оквиру реализације оперативне акције "МЕТА 2".

Поступајући по наредбама Општинског суда у Зеници у наставку оперативне акције "МЕТА 2", у раним јутарњим сатима, од стране полицијских тимова Управе полиције Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона, те МУП-а Републике Српске започети су истовремени претреси на девет локација у  Зеници, те једној локацији у Источном Сарајеву.

Активности у оквиру акције "МЕТА 2" се предузимају под надзором Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске.


Нови земљотрес у БиХ

Нови земљотрес у БиХ

Претреси објеката и лица на наведеним локацијама се врше с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљњем поступку, као и лоцирања и лишења слободе лица која су мета акције, а која се сумњиче за извршење више кривично правних радњи у оквиру кривичних дјела

"Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога", "Посједовање и омогућавање уживања опојних дрога", "Недозвољено држање оружја или експлозивних материја" и кривичних дјела из члана 52. Закона о набављању, држању и ношењу оружја и муниције у Зеничко-добојском кантону.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: