Акција ”Троугао”

Важан позив полиције: Да ли сте пословали с овим фирмама?

  • Извор: АТВ
  • 26.04.2024. 11:21

Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево позвала је позив привредним друштвима у БиХ да им доставе корисне информације уколико су улазили у пословни однос са Сањином Авдићем из Сарајева, који је ухапшен у акцији ”Троугао”.

У полицији наводе да је Авдић с намјером вршења превара пословних субјеката користио сљедеће фирме: ”Атермо” (раније назива “Атермо” д.о.о. Бихаћ), "ACM Connect", "Emon-company", "Z.A.N.A.", "OIC group", "Sindy comerce", "YAHU media", "Protect group", "Office com", "Kadal", "Global trade cosmetics", "Viquel" из Сарајева i "Multico" из Источног Сарајева.

”Оштећене фирме су испоручивале робу наведеним правним лицима (пијаца Хецо, пословне просторије у улици Химзе Половине у насељу Бјелаве, складиште у улици Сафета Зајке у насељу Рајловац) и од њих запримали овјерене уговоре или друге документе овјерене њиховим печатима или испуњене мјенице, гдје нису успјели наплатити своја потраживања након испоруке робе наведеним правним лицима или уколико су од наведених правних лица поручивали робу за коју су извршили авансно плаћање за што им роба никада није испоручена”, саопштио је МУП Кантона Сарајево.

Акција

Акција "Троугао": Ухапшено пет особа због привредног криминала

Позвали су одговорна лица фирми широм БиХ да обавијесте полицију уколико имају корисне информације о овим фирмама или су с њима ступали у пословни однос, а да нису успјели наплатити своја потраживања.

”Позивамо их да писане пријаве с описом конкретног пословног односа доставе Одјељењу за привредни криминал и борбу против корупције, Сектора криминалистичке полиције, Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево. Корисне информације грађани могу доставити и путем имејла privrednikriminal@mup.ks.gov.ba. За додатне информације, грађани могу позвати број 033-286-754.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм