Нови Сад

Узнемирујући подаци нађени на телефонима Лава и Мартине

  • Извор: Курир
  • 14.03.2024. 17:37

Клупко језивог злочина у Новом Саду где су Лав и Мартина П.С. убили своја два сина стара једну и три године а затим извршили самоубиство скоком са солитера полако се одмотава а како се сазнаје, све су детаљно испланирали тако да све личи на сценарио за неки хорор филм и докази се крију у компјутеру и телефонима осумњичених.

Истрагом је поред обдукционих налаза обухваћено и вјештачење компјутера и телефона покојних Лава и Мартине у којима постоје докази да је све унапријед било планирано.

"Провјером компјутера и телефона Лава и Мартине дошли смо до узнемирујућих резултата. Историја претраге по интернету показала је да су данима пре злочина претраживали којим супстанцама се може неко отровати и како се то може урадити, а гуглали су и 'високе зграде у Новом Саду' вјероватно планирајући са које ће скочити. Ти подаци нагоне на закључак да је све унапријед планирано али и ту морамо имати задршку, јер не можемо доказати да ли је само једно криво за трагедију или су починиоци оба родитеља", истиче саговорник, пише "Курир".


Потпуна деструкција: Украјински хеликоптери слетјели на тренутак па уништени

Потпуна деструкција: Украјински хеликоптери слетјели на тренутак па уништени

Према његовим ријечима, вјештачење компјутера и телефона се наставља како би се утврдило да ли је за овај злочин одговорна идеологија неке секте.

"Утврђује се да ли је неки концепт секте утицао на овако страшан злочин и трагедију и да ли има, у жаргону, 'секташких елемената' злочина. Томе се приступа веома озбиљно и у сарадњи са консултантима и експертима на ту тему тако да не би долазило до узнемирења јавности до краја истраге неће се прецизно знати да ли постоји и такво нешто", објашњава саговорник.

Дјеца отрована етанолом

Подсјетимо, токсиколошки налази обдукције дјеце показали су да је у тијелима малишана поред још неких супстанци било и етанола који би могао вјероватно да буде узрок смрти дјеце, а не неки пестициди као што се на почетку сумњало, а којих нема ни у траговима у резултатима обдукције.

Ипак, и те друге супстанце су могле да проузрокују смрт тако да се још вјештачи колики је проценат нађен у тијелима и колико је могао штете да нанесе дјеци с обзиром на концентрацију и узраст и тежину малишана - испричао је извор упознат са током истраге која је још у току.


Дјеца пронађена мртва: Први резултати обдукције малишана!

Дјеца пронађена мртва: Први резултати обдукције малишана!

Додаје да је истрагом утврђено и да у овом злочину није учествовало "треће лице" али да се са сигурношћу не може утврдити да ли су осумњичени заједно отровали дјецу или је то учинио Лав или Мартина.

Скочили са врха зграде

Подсјетимо, млади брачни пар, извршио је самоубиство скоком са зграде на Лиману 2. Они су ушли у зграду на Булевару цара Лазара 7, попели се на посљедњи спрат, разбили стаклена врата и ушли на кров, а затим заједно скочили у смрт, а према ријечима станара ове вишеспратнице, они нису њихове комшије.

Брачни пар је идентификован на основу отисака прстију. Овај брачни пар је живио у Петроварадину. Убрзо потом је откривено да је овај брачни пар, прије него што су извршили самоубиство, убили сопствену дјецу.


Језиви симболи на зидовима куће у којој су пронађена мртва дјеца

Језиви симболи на зидовима куће у којој су пронађена мртва дјеца

Тијела двојице дечака од једне и три године пронађена су у кући у Петроварадину. Они су прошле недјеље сахрањени заједно са мајком Мартином у Бачком Петровцу док је Лав сахрањен у Београду.

У кући у којој је живио брачни пар са дјецом пронађени су египатски симболи на зидовима. Наводно, симболи су нађени у дневном боравку, а у соби у којој су спавали је био брачни кревет и креветац.

Пратите нас и путем Вибера