Тужилаштво за организовани криминал

Шесторка ухапшена у Београду због шверца 320 kg кокаина

  • Извор: РТС
  • 21.09.2023. 14:22

Тужилаштво за организовани криминал саопштило је да је у Београду ухапшено шест особа због сумње да су током 2020. и 2021. из Еквадора у Солун пребацили више од 320 килограма кокаина који је одузела полиција Грчке.

Kако се наводи у саопштењу, данас је у Београду након вишемесечног оперативног рада лишено слободе шест особа и то: Ж. Б., А. М., Н. П., С. Ш., М. С. и С. С. због постојања основане сумње да су извршили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дела из чл. 346 КЗ у стицају са кривичним делом неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога из чл. 246 КЗ.

Осумњиченима се, додаје се у саопштењу, ставља на терет да су током 2020. и 2021. године на подручју Јужне Америке, Западне Европе, Републике Грчке и Републике Србије формирали организовану криминалну групу са циљем куповине и пребацивања велике количине опојне дроге кокаин путем прекооканских бродова из Јужне Америке на територију Западне Европе и Републике Србије ради стављања у промет и стицања велике противправне имовинске користи.

У том временском периоду та организована криминална група купила је, пренијела и ради продаје држала 324 килограма опојне дроге кокаин, из Еквадора до луке у Солуну у Грчкој гдје је наведена опојна дрога одузета од стране грчке полиције, наводи Тужилаштво.

Осумњиченима је одређено полицијско задржавање након чега ће уз кривичну пријаву бити спроведени у Јавно тужилаштво за организовани криминал.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.