Tužilaštvo za organizovani kriminal

Šestorka uhapšena u Beogradu zbog šverca 320 kg kokaina

  • Izvor: RTS
  • 21.09.2023. 14:22

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je u Beogradu uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su tokom 2020. i 2021. iz Еkvadora u Solun prebacili više od 320 kilograma kokaina koji je oduzela policija Grčke.

Kako se navodi u saopštenju, danas je u Beogradu nakon višemesečnog operativnog rada lišeno slobode šest osoba i to: Ž. B., A. M., N. P., S. Š., M. S. i S. S. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl. 346 KZ u sticaju sa krivičnim delom neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 246 KZ.

Osumnjičenima se, dodaje se u saopštenju, stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Еvrope, Republike Grčke i Republike Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanja velike količine opojne droge kokain putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Еvrope i Republike Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi.

U tom vremenskom periodu ta organizovana kriminalna grupa kupila je, prenijela i radi prodaje držala 324 kilograma opojne droge kokain, iz Еkvadora do luke u Solunu u Grčkoj gdje je navedena opojna droga oduzeta od strane grčke policije, navodi Tužilaštvo.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.