Drama u Banjaluci

Upucan i ostavljen ispred Hitne pomoći

  • 26.06.2018. 19:36

Ranjeni 26-ogodišnjak kojeg je noćas u Banjaluci, za sada, nepoznata osoba izbacila iz automobila kod Hitne pomoći, u stabilnom je zdravstvenom stanju i zbrinut je na Klinici za urologiju.

Sve se desilo u nekoliko sekundi.  Svejdoci  nisu željeli pred kameru ali pričaju da je prizor bio  strašan.

Po riječima svjedoka, koji su se iza ponoći zatekli u banjalučkoj Hitnoj pomoći, scena je bila zastrašujuća.  Mladić kojeg su iz automobila u punoj brzini izbacili na parking, dočekao se na noge, a zatim pao. Bio je obliven krvlju i sve vrijeme nije progovarao.

Policija je pronašla automobil i izvršila uviđaj, ali detalji događaja još nisu poznati, kao ni gdje se pucnjava desila. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Banjaluci.

"Policijski službenici preduzimaju potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja mjesta i način povređivanja i svih okolnosti vezanih za navedenu prijavu", rekla je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Mladić je u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje dovezen u teškom stanju sa ustrijelnom ranom na području prepona.

Prema riječima načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje prof. dr Darka Golića i glavnog dežurnog ljekara na hirurgiji danas dr Dragana Tomića, pacijent S.P. (1992) je zadobio ustrelnu ranu u području lijeve prepone. Pacijent je zbrinut, a njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno.

Pacijent je jutros premješten na dalje praćenje i liječenje u Kliniku za urologiju.

Nezvanično, mladić je  do Hitne pomoći dovezen vozilom marke golf. Osobe u automobilu niko nije vidio, a kamere na toj strani zgrade nema.